Πολιτική

Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη και Αναστασιάδη: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές – Ο ρόλος της Τουρκίας

Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη και Αναστασιάδη: Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές – Ο ρόλος της Τουρκίας
Αλ Σίσι σε Μητσοτάκη και Αναστασιάδη: Προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο για την ισλαμιστική τρομοκρατία του Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι φέρεται να προειδοποίησε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Νίκο Αναστασιάδη για ένα κύμα τρομοκρατών στο μέλλον.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι χτύπησε, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», χτύπησε το… καμπανάκι κινδύνου» στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Κύπριο πρόεδρο για τον τρόπο που ο «Σουλτάνος», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιεί τον παράγοντα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας Όπως υποστηρίζει η γνωστή εφημερίδα, ο Αλ Σίσι προειδοποίησε Ελλάδα και Κύπρο για τον τρόπο που η ισλαμιστική τρομοκρατία χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με ό,τι αναφέρει η εφημερίδα, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός που είναι πρόεδρος της χώρας του από τις 8 Ιουνίου 2014, προχώρησε σε απόρρητη ενημέρωση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για τον τρόπο που εντάσσει στα σχέδιά του ο Ερντογάν τον ισλαμιστικό παράγοντα. Παράλληλα, μετέφερε στους ομολόγους του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στη διπλωματική τους ατζέντα.

Ακολουθεί το πρωτοσέλιδο για τον Αλ Σίσι:

Σύμμαχοι Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο ηγέτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλ Σίσι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή και κύρωση της ιστορικής Συμφωνίας για την Οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου. Υπήρξε επίσης, κοινή διαπίστωση ότι παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη για τις διμερείς σχέσεις, πολιτικές και οικονομικές, αλλά και για την σταθερότητα και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο τις παράνομες γεωτρήσεις και τις σεισμικές έρευνες της Τουρκίας σε θαλάσσιες περιοχές που έχουν ήδη οριοθετηθεί σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας καθώς και τις παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο, καλώντας τη γειτονική χώρα να σεβαστεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με την ολοκλήρωση της Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments