Πολιτική

Ολομέλεια Βουλής: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνουν την διαδικασία για την πρόταση μομφής

Ολομέλεια Βουλής: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνουν την διαδικασία για την πρόταση μομφής
Ολομέλεια Βουλής: Ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών μετά την συζήτηση για την πρόταση μομφής που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Την αυλαία τον ομιλιών θα ρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Ολοκληρώνεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για τον Πτωχευτικό Κώδικα που κατεβάζει η κυβέρνηση. Σήμερα είναι η τρίτη μέρα συζήτησης και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Στη συνέχεια θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Τον λόγο θα λάβουν πρώτα οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ξεκινώντας από το γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, το γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ η αυλαία της τριήμερης συζήτησης αναμένεται να πέσει με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 8 το βραδύ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η μέχρι στιγμής συζήτηση διεξάγεται σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα, ενώ έντονες αντιπαραθέσεις έχουν προκαλέσει και τα εθνικά ζητήματα με επίκεντρο την νέα ένταση με την Τουρκία.

Μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές της Ν.Δ. απορρίπτουν την πρόταση δυσπιστίας και καταλογίζουν υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη και στο προστατευτικό δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και ότι προχώρησε σε χιλιάδες πλειστηριασμούς.

Οι τόνοι ανέβηκαν χθες και με την αντιπολίτευση να ασκεί έντονη κριτική στον κ. Χρυσοχοΐδη για την περίπτωση του καταζητούμενου Παππά, για την κράτηση του 14χρονου μαθητή, και για την διάλυση της συγκέντρωσης στο Εφετείο. Ο κ. Χρυοσχοΐδης από τη μεριά του μίλησε για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να τον στοχοποιήσει.

Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments