Κόσμος

NAVTEX Τουρκία: Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση για τις 28 Οκτωβρίου

NAVTEX Τουρκία: Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση για τις 28 Οκτωβρίου
NAVTEX Τουρκία: Σύμφωνα με το Anadolou Agency, η γειτονική χώρα ακυρώνει την άσκηση που είχε προγραμματίσει για τις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Anadolou Agency, η Τουρκία ακυρώνει την στρατιωτική άσκηση που είχε προγραμματίσει για τις 28 Οκτωβρίου. Το πρακτορείο επικαλείται στρατιωτικές πηγές και αναφέρει ότι η ακύρωση γίνεται σε ένδειξη καλής θέλησης.

Δείτε την ανάρτηση του Anadolou

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κυκλοφορήσει ανακοίνωση σε σχέση με τη NAVTEX της Τουρκίας, με την οποία καλούσε την Άγκυρα να την ανακαλέσει άμεσα.

«Η έκδοση νέας παράνομης Navtex από την τουρκική πλευρά, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, δείχνει για πολλοστή φορά ότι η Τουρκία, με τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά της, αγνοεί πλήρως τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Στην ανακοίνωση υπογραμμιζόταν ακόμα πως: «Συμπεριφέρεται σαν κράτος – παρίας που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την κατακόρυφη αύξηση της έντασης. Η παράνομη αυτή ενέργεια αντιστρατεύεται κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης. Παράλληλα, η επανάληψη των παράνομων ενεργειών της τουρκικής πλευράς, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις συνεχείς εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον άμεσο τερματισμό των ενεργειών αυτών, εκθέτει ακόμα περισσότερο την τουρκική πλευρά».

Η Ελλάδα καταδικάζει «απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, η οποία ουσιαστικά απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά», κατέληγε η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments