Αθλητισμός

Πόρτο – Ολυμπιακός: 2 – 0

Πόρτο – Ολυμπιακός: 2 – 0
Πόρτο – Ολυμπιακός: Η Πόρτο δεν κατάφερε να φοβίσει τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν τρεις βαθμούς στο «Ντραγκάο» , χάνοντας με 2-0.

Τα λάθη του Μπουχαλάκη και του Εμβιλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και οι δύο αλλαγές σε λανθασμένο τάιμινγκ του Πέδρο Μαρτίνς προς το φινάλε κι ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυκτικά την Πόρτο, «έκαψαν» τους Ερυθρόλευκους που ηττήθηκαν 2-0 από τους Δράκους. Οι Πειραιώτες άξιζαν καλύτερης τύχης στο Ντραγκάο με βάση τη συνολική τους εικόνα αλλά στα καθοριστικά σημεία δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά.

Τους έλειψε το «καθαρό μυαλό»:

αμυντικά στις φάσεις που έβγαλε η Πόρτο, επιθετικά στις ευκαιρίες που δημιούργησαν αλλά και τακτικά ως προς τις αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς την ώρα που η ομάδα του έπαιζε με το πόδι στο… γκάζι. Εν τέλει, το γκολ του Φάμπιο Βιέιρα στο 11′ και του πρώην άσου του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Ολιβέιρα στο 85′ «έγραψαν» την ιστορία της επικράτησης της Πόρτο επί του Ολυμπιακού με 2-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του ελέγχοντας τον ρυθμό, όμως η Πόρτο ευτύχησε να σκοράρει μόλις στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε

Στο 11′ ο Μπουχαλάκης έκανε ένα μοιραίο λάθος δίνοντας τη δυνατότητα στον Σέρτζιο Ολιβέιρα να πατήσει περιοχή και να σεντράρει συρτά στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών. Ο Εμβιλά δεν απομάκρυνε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Φάμπιο Βιέιρα, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Ολυμπιακός έκανε ώρα για να συνέλθει και μάλιστα στο 28′ λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, το οποίο αποσόβησε ο Σα με επέμβαση σε πλασέ του Μαρεγκά έπειτα από ασίστ του Ολιβέιρα.

Χρειάστηκε να φτάσει το 40ό λεπτό για να μπορέσει να απειλήσει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός. Ο Βαλμπουενά θέλησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Μαρτσεσίν ήταν εκτός θέσης στέλνοντας την μπάλα με λόμπα προς το τέρμα. Ωστόσο, ο Μπεμπά κινήθηκε άμεσα και απομάκρυνε με το κεφάλι το βέβαιο γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και αποφασιστικότητα στο β’ ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 52′. Ο Ραντζέλοβιτς, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, με σουτ στην κίνηση απείλησε αλλά ο Μαρτσεσίν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Για περίπου ένα 15λεπτο (50′-65′) στο β’ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά την Πόρτο που τα βρήκε σκούρα ιδίως μετά την είσοδο του Φορτούνη στο γήπεδο. Ωστόσο, οι δύο μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς στο 70′ (Μπρούμα και Βινάγκρε) αντί να βοηθήσουν, μάλλον έβαλαν… φρένο στον Ολυμπιακό. Κι η Πόρτο που δεν συγχωρεί τα λάθη πλήγωσε τους Πειραιώτες.

Στο 85′. έπειτα από σέντρα του Μαρεγκά, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Σέρζιο Ολιβέιρα, με κεφαλιά έγραψε το 2-0 χαρίζοντας ουσιαστικά το τρίποντο στους πρωταθλητές Πορτογαλίας.

Πόρτο:

Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα (88′ Μπαρό), Ουρίμπε, Οτάβιο (70′ Γκρούιτς), Κορόνα (70′ Εβανίλσον), Φάμπιο Βιέιρα (60′ Νακαζίμα), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός:

Σα, Ραφίνια, Χολέμπας (70′ Βινάγκρε), Σισέ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (84′ Πέπε), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (70′ Μπρούμα), Μασούρας (53′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (84′ Χασάν), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments