Ελλάδα

Όλοι μιλάνε γι αυτή τη φράση του Σωτήρη Τσιόδρα στη χθεσινή ενημέρωση

Όλοι μιλάνε γι αυτή τη φράση του Σωτήρη Τσιόδρα στη χθεσινή ενημέρωση
Σωτήρης Τσιόδρας: Το σχόλιο του Σωτήρη Τσιόδρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχει «ανάψει» την συζήτηση, με αρκετούς να ασκούν κριτική στον λοιμωξιολόγο.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εκτάκτως χθες Τρίτη, την μέρα δηλαδή που τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 1οοο μολύνσεων ανά ημέρα. Η «επιστράτευση» του καθηγητή, έγινε για να δοθεί ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων και για να αποφευχθεί ο πανικός. Ο Σωτήρης Τσιόδρας που ενημέρωνε καθημερινά την κοινή γνώμη στο πρώτο κύμα της πανδημίας, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης μεγάλης μερίδας του κόσμου και η επανεμφάνισή του σηματοδοτεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Η επιστροφή του ωστόσο αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο από αρκετούς πολίτες. Ο κ. Τσιόδρας που κατά τη διάρκεια της άνοιξης ήταν το πιο δημοφιλές πρόσωπο στην Ελλάδα προκάλεσε αρκετά σχόλια, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα. Αφορμή για αυτές τις αντιδράσεις στάθηκε το σχόλιό του για της εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στα ΜΜΜ σε καθημερινή βάση. Δεν είναι λίγοι εξάλλου και οι επιστήμονες που έχουν σχολιάσει ότι τα ΜΜΜ είναι εστίες διασποράς του κορωνοϊού.

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

«Έχουμε τα μέσα μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατον αυτή την στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούν. Εμείς, σαν επιστήμονες, το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα μέσα μεταφοράς τον συνωστισμό. Όσο αυτό είναι εφικτό. Όσο είναι εφικτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφερε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας κάλυψε την ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, σημείωναν ότι ο καθηγητής ξέχασε τον ρόλο του και έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας παράλληλα τον χρόνο που είχε η κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε στην ενημέρωσή του ότι η μάσκα αποτελεί το βασικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αυτή την στιγμή. Όπως τόνισε μάλιστα πρέπει να γίνει συνήθεια στον καθένα και να την φοράμε καθημερινά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Επέμεινε αρκετά στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ο καθέ πολίτης και την ατομική ευθύνη που πρέπει να δείχνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments