Ελλάδα

Κορωνοϊός «Άγιος Σάββας»: Έκρηξη κρουσμάτων στο προσωπικό του νοσοκομείου

Κορωνοϊός «Άγιος Σάββας»: Έκρηξη κρουσμάτων στο προσωπικό του νοσοκομείου
Κορωνοϊός «Άγιος Σάββας»: Γίνεται λόγος για εργαζομένους σε «νευραλγικά τμήματα» και συγκεκριμένα στο ακτινοθεραπευτικό, το καρδιολογικό και το ορθοπεδικό.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο υγειονομικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν επιβεβαιωθεί άνω από 15 κρούσματα στο προσωπικό. Μάλιστα, γίνεται λόγος για εργαζομένους σε «νευραλγικά τμήματα» και συγκεκριμένα στο ακτινοθεραπευτικό, το καρδιολογικό και το ορθοπεδικό, τα οποία και ετοιμάζονται να κλείσουν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” φαίνεται λογικό να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στο προσωπικό. Παρ’ ότι η διοίκηση τηρεί απόλυτα το υγειονομικό πρωτόσκολο, αυτό έχει προβλήματα από τον ΕΟΔΥ. Το πρωί 8 γιατροί ήταν θετικοί στο κορωνοϊό και τώρα έγιναν πάνω από 15 με την ιχνηλάτηση”.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως “πρόκειται για γιατρούς σε νευραλγικά τμήματα. Ακτινοθεραπευτικό, καρδιολογικό ορθοπεδικό και άλλα, τα οποία ετοιμάζονται να κλείσουν”. “Στα αντικαρκινικά νοσοκομεία πρέπει να γίνονται τακτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται. Στους ασθενείς που έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες πρέπει να γίνονται τεστ κάθε 7 ημέρες δεν γίνονται. Έλεγχος εργαστηριακός στους συνοδούς δεν γίνεται” λέει.

Πρόβλημα με τις ιχνηλατήσεις:

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ κρούει καμπανάκι κινδύνου και για τη διασπορά της νόσου στην κοινότητα, καθώς όπως υποστηρίζει ιχνηλατούνται μόνο οι επαφές των θετικών κρουσμάτων. “Τα νοσοκομεία δεν έχουν τεστ και μοριακούς αναλυτές. Εάν δεν αυξήσουμε τώρα τα τεστ σε 100.000 ημερησίως για ιχνηλάτηση προληπτικά πληθυσμιακών ομάδων θα το κάνουμε σε λίγες ημέρες για ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων. Και θα είναι καταστροφή” αναφέρει και ζητά να αποφασισθεί τώρα η συνταγογράφηση και αποζημίωση της εξέτασης από τον ΕΟΠΥΥ.

“Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας δεν κάνουν τεστ σε ασυμπτωματικούς ασθενείς. Αυτή τη στιγμή στην Αττική έχουμε 50 κλίνες κενές ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού και καμία κενή για γενικά περιστατικά. Τα περιστατικά κορωνοϊού μένουν πολλές ημέρες στις ΜΕΘ. Μπορεί και πάνω από μήνα” καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments