Πολιτική

Παπαθανάσης επιχειρήσεις: «Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης»

Παπαθανάσης επιχειρήσεις: «Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης»
Παπαθανάσης επιχειρήσεις: Τι ανέφερε ο υπουργός για τα νέα μέτρα και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ειδική μνεία στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, διαβεβαιώνοντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας. “Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικαλέστηκε εξάλλου στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σημείωσε επίσης πως θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου. «Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο κ. Παπαναθάσης, υπογραμμίζοντας πως «κρατήσαμε δυνάμεις για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που έλεγε εμπροσθοβαρώς να ρίξουμε όλα τα λεφτά». Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε πως οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι.

Σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας σχετική τοποθέτηση του καθηγητή Τσιόδρα, τόνισε πως είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος – μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή – έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας. «Δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Τα μέτρα θα είναι τέτοια, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός», σημείωσε. «Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε και συνέστησε «ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά».

Αναλυτικά όσα είπε:

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα ανακοινώσει σήμερα σχέδιο δράσης τεσσάρων εβδομάδων για την αναχαίτιση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Μεταξύ άλλων αναμένεται να γνωστοποιήσει τη χρήση της μάσκας παντού, τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας σε εστιατόρια και καφέ και την υποχρεωτική τηλεργασία. Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 05:00 το πρωί.
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, με το ποσοστό να παραμένει στο 40%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments