Πολιτική

Σεισμός στη Σάμο: Έχουν πληγεί οι υποδομές – Θα κάνουμε ό, τι λέει το πρωτόκολλο δήλωσε ο Χαρδαλιάς

Σεισμός στη Σάμο: Έχουν πληγεί οι υποδομές – Θα κάνουμε ό, τι λέει το πρωτόκολλο δήλωσε ο Χαρδαλιάς
Σεισμός στη Σάμο: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε έκτακτα στο νησί που «χτυπήθηκε» από τον σεισμό.

Στη Σάμο βρέθηκε εκτάκτως μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός μίλησε για τις καταστροφές που επέφερε στο νησί ο ισχυρός σεισμός. Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Προφανώς έχουν πληγεί οι υποδομές. Πρέπει να τις καταγράψουμε και να κάνουμε ό, τι λέει το πρωτόκολλο και να εφαρμόσουμε το γενικό σχέδιο που ισχύει στις περιπτώσεις αυτές».

Οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί πάρα πολλές οικίες, αλλά και οι διαρκείς μετασεισμοί που σημειώνονται αναγκάζουν αρκετούς  κατοίκους να διανυκτερεύσουν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συντονίζει τις ενέργειες για να οργανωθούν χώροι για τον κόσμο έτσι ώστε να περάσει τη νύχτα.

Συγκλονισμένη η Σάμος από τον χαμό των δύο παιδιών που γυρνούσαν από το σχολείο τους

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από το σημείο που σκοτώθηκαν τα δύο παιδιά στη Σάμο λόγω του σεισμού. Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσίευσε κάτοικος της περιοχής. Πρόκειται για δύο μαθητές Λυκείου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που επέστρεφαν από το σχολείο τους στο Βαθύ της Σάμου. Τα δύο παιδιά περπατούσαν λίγη ώρα μετά τον σεισμό σε μικρό στενό. Πέρασαν δίπλα από ετοιμόρροπο τοίχο, ο οποίος κατέρρευσε πάνω τους. Στο βίντεο φαίνονται οι διασώστες να επιχειρούν στα χαλάσματα:

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό τους και, δυστυχώς, τα ανέσυραν νεκρά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς που αναζητούσαν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, έκαναν όλη τη διαδρομή που οι δύο μαθητές έκαναν καθημερινά για να τα εντοπίσουν. Όταν είδαν τα χαλάσματα, ειδοποίησαν τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δύο βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με C-130, ένας 14χρονος και μία 63χρονη γυναίκα.

Αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ο σεισμός – Θρήνος στην Τουρκία

Θυμίζουμε ότι ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο ανοιχτά της Σάμου, σε εστιακό βάθος στα 12 περίπου χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά του νησιού. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ τρομακτικές είναι οι εικόνες στην Τουρκία όπου υπάρχουν καταρρεύσεις πολυκατοικιών με πολλούς εγκλωβισμένους, πάνω από 700 τραυματίες και 17 τουλάχιστον νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments