Ελλάδα

1678 κρούσματα σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου – 635 νεκροί – 140 διασωληνωμένοι

1678 κρούσματα σήμερα Κυριακή 1 Νοεμβρίου – 635 νεκροί – 140 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 01/11: Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 1678.

Αισθητή είναι η μείωση στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (1 Νοεμβρίου) από τον ΕΟΔΥ, μολονότι ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει, τις τελευταίες ημέρες, ανοδική πορεία στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1678, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 40929 και οι νεκροί ανήλθαν στους 635, όπως μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Η επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΔΥ 

Σήμερα ανακοινώνουμε 1678 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 91 συνδέονται με συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 40929, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες. 4137 (10.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13493 (33.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 140 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 37 (26.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 635 θανάτους συνολικά στη χώρα. 241 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από την Τρίτη;

«Το δεύτερο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε. Για να δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν ορισθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments