Ελλάδα

Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Τα μέτρα θα πάνε μέχρι τον Φεβρουάριο

Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Τα μέτρα θα πάνε μέχρι τον Φεβρουάριο
Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Ποια είναι η εκτίμηση του καθηγητή Γενετικής για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την εκτίμησή του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε γνωστή ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής θεωρεί πως τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα κρατήσουν μέχρι τον Φεβρουάριο. Ο κ. Δερμιτζάκης πιστεύει ότι η χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα πρέπει να διατηρηθούν τους δύο πρώτους μήνες του 2021.

Ο καθηγητής Γενετικής τόνισε στον ΣΚΑΪ τη σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων είτε με τη βοήθεια μηχανισμών ελέγχου, είτε με ενημέρωση, είτε με διευκόλυνση για την εφαρμογή τους, ενώ εκτίμησε πως η εφαρμογή τους δεν πρόκειται να επεκταθεί μέχρι τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής αναφέρθηκε κυρίως στο μέτρο της εφαρμογής μάσκας παντού αλλά και στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε συνδυασμό με κάποιους άλλους μικρότερους, από τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να λήξουν, σύμφωνα με την εκτίμησή του, νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2021.

«Ίσως με ένα διάλειμμα μια – δύο ημέρες τα Χριστούγεννα για να καταλάβει ο κόσμος τις γιορτές» πρόσθεσε ο καθηγητής. «Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα» συνέχισε ο κ. Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. «Μη συζητάμε τι θα θέλαμε, να συζητάμε ποια είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για τεράστια αύξηση και χώρες που κάνουν ολικά lockdowns την ώρα που η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να ελέγξει την πορεία της πανδημίας, διατηρώντας μια μορφή δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Θυμίζουμε ότι από αύριο Τρίτη 3 Νομεβρίου το πρωί στις 6 ισχύουν τα εξής μέτρα για τον κορωνοϊό σε όλη την Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.
  • Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.
  • Υποχρεωτική τηλε-εργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα ΑΕΙ.
  • Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.
  • Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία. Ανοιχτά τα σχολεία. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments