Ελλάδα

Καστοριά κορωνοϊός: Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού παρόλο που βρίσκεται στο «κόκκινο»

Καστοριά κορωνοϊός: Ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού παρόλο που βρίσκεται στο «κόκκινο»
Καστοριά κορωνοϊός: Ανησυχία υπάρχει στους γειτονικούς νομούς.

Η Καστοριά είναι από τις περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» όσο λίγες από τον κορωνοϊό. Μόνο τον Οκτώβριο 224 άτομα εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, η πίεση είναι τόσο ασφυκτική στις κλινικές COVID-19, ώστε, από την προηγούμενη εβδομάδα, και η Παθολογική Κλινική δέχεται αποκλειστικά νοσούντες από τον κορωνοϊό. Παρόμοια είναι η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας που αγγίζουν τα όρια της πληρότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς.

Παράδοξο είναι, ωστόσο, το γεγονός πως από σήμερα θα πραγματοποιούνται κανονικά οι μετακινήσεις από και προς τον νομό της Καστοριάς, αν και παραμένει στο «κόκκινο». Η εξέλιξη αυτή, προκαλεί εύλογη ανησυχία στους κατοίκους δύο γειτονικών νομών, της Φλώρινας και των Γρεβενών, όπου οι χώροι εστίασης και αναψυχής εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά. Προς το παρόν, πάντως, οι κάτοικοι της Καστοριάς φαίνεται ότι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, με τις παραβάσεις για μη χρήση μάσκας να μην ξεπερνούν τις 5 σε σύνολο 5.000 ελέγχων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Θυμίζουμε ότι από σήμερα σε lockdown τίθενται Θεσσαλονίκη και Σέρρες, ενώ από τις 6 σήμερα το πρωί τέθηκαν σε εφαρμογή τα 6 μέτρα που ισχύουν για όλη τη χώρα. Τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ για ένα μήνα σε όλη την Ελλάδα, θα είναι ενιαία – ανεξάρτητα από το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της κάθε περιοχής – και προβλέπουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού. Ακόμη και η επιβίβαση πλέον στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς τη χρήση μάσκας.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας και λόγους υγείας.
  • Τηλεργασία τουλάχιστον για το 50% των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα.
  • Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Του μέτρου εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.
  • Αναστέλλεται σε όλη την επικράτεια το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας, όπως οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
  • Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία. Ανοιχτά τα σχολεία. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments