Διεθνή

Ακάρ Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία στο Αιγαίο

Ακάρ Ελλάδα: Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία στο Αιγαίο
Ακάρ Ελλάδα: Σε πολεμική ετοιμότητα φαίνεται πως βρίσκεται η Τουρκία συνεχίζοντας τις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας.

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθιστώντας σαφές πως η γειτονική χώρα είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Ο Τούρκος πολιτικός τόνισε πως «60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται επί ποδός» επισημαίνοντας ότι «σε στεριά, σε θάλασσα, στον αέρα, τα αεροσκάφη μας (και τα μαχητικά) είναι έτοιμα για να υπερασπιστούν το δίκαιό μας». Μάλιστα, ο εν λόγω υπουργός Άμυνας επέμεινε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη θάλασσα εμμένοντας στη θέση του.

Χρησιμοποιώντας άκρως προκλητικό τόνο, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ, προέταξε πως «στην ξηρά, στη θάλασσα, στον αέρα, τα αεροπλάνα μας, συμπεριλαμβανομένης της πολεμικής μας αεροπορίας, είναι στη διάθεσή μας. Όποιος θέλει ας έρθει», μιλώντας στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το sigmalive μάλιστα, ο Ακάρ υποστήριξε πως «η μόνη λύση να λυθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου είναι να έρθει η Ελλάδα και να μιλήσει με την Τουρκία».

Όμως, «με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές, και λέγοντας πως θα γίνει ότι θέλω εγώ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός. Ακόμη, απευθυνόμενος στη χώρα μας ξεκαθάρισε πως «αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που με ακτογραμμή 1870 χιλιομέτρων, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας, τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε».

Να αναφέρουμε πως παρότι ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας φάνηκε να φέρνει πιο κοντά τις δύο χώρες, η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτιοανατολικά της Ρόδου. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά απάντησε με αντι-Navtex. «Δυστυχώς η Τουρκία με την έκδοση νέας παράνομης Navtex για την περίοδο 1-14 Νοεμβρίου, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας προκειμένου να διεξάγει παράνομες σεισμικές έρευνες, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει να αγνοεί τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, η ενέργεια αυτή δημιουργεί περαιτέρω ένταση σε μια ευάλωτη περιοχή στην οποία η προσοχή είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στην παροχή βοήθειας και στην έκφραση μηνυμάτων στήριξης και αλληλεγγύης», σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments