Ελλάδα

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Αν πάμε σε lockdown θα είναι 15 ημερών

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Αν πάμε σε lockdown θα είναι 15 ημερών
Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής προέβλεψε ότι αν πάμε σε γενικό lockdown, αυτό θα κρατήσει για δεκαπέντε ημέρες.

Για το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις για lockdown είπε ο κ. Βατόπουλος, καθώς δεν αποτελεί κριτήριο το αν έχουμε πολλές ΜΕΘ. «Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Η επιτροπή των ειδικών προτείνει πιο αυστηρά πράγματα από αυτά που υιοθετούνται.», τόνισε. Ο καθηγητής μιλώντας για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, είπε ότι ήταν μέσα στις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο εν μέρει καλύπτεται από το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 π.μ.  Στην περίπτωση ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι θα έχει διάρκεια 15 μέρες.

Δεν αποκλείει lockdown και στην Αττική η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική αρχίζει να συζητιέται όλο και περισσότερο. Μετά τη Θεσσαλονίκη, η Αττική είναι η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο της καραντίνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ενισχύθηκαν μετά τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΙ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πάμε σε γενικό lockdown.

«Δεν αποκλείεται κι αυτό, με βάση την εξέλιξη που έχουμε δει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση. Είχαμε την εισήγηση των ειδικών τις προηγούμενες ημέρες και πράξαμε ανάλογα. Αυτό κάνουμε από τον Μάρτιο και μετά, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μακάρι, επαναλαμβάνω, να μην φτάσουμε εκεί. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτούς που βρίσκονται σε γεωγραφικές ενότητες με χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου -δηλαδή εκεί που δεν έχουν τόσα πολλά κρούσματα- να προσέξουν ιδιαίτερα, ώστε οι περιοχές τους να μην μεταταχθούν σε επίπεδα υψηλότερου κινδύνου», ήταν τα λόγια του.

θυμίζουμε ότι χθες καταγράφηκε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες. 4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments