Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ανατροπή του Τραμπ στο Τέξας – Προηγείται σε εκλέκτορες ο Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ανατροπή του Τραμπ στο Τέξας – Προηγείται σε εκλέκτορες ο Μπάιντεν
Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πέρασε μπροστά στο Τέξας, φαίνεται να κερδίζει τη Φλόριντα, αλλά βρίσκεται πλεόν μπροστά στο Οχάιο, κρίσιμη πολιτεία για το κόμμα του.

Ανατράπηκε η κατάσταση στο Τέξας, αλλά και στο Οχάιο. Στο 69% των ψήφων ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 50,7% έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν που είχε πάρει αρχικά το προβάδισμα. Το ίδιο και στο Οχάιο. Στο 77% των ψήφων ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται με 51,7% έναντι 47%. Θυμίζουμε ότι για τους Ρεπουμλικανούς το Οχάιο είναι μια κρίσιμη πολιτεία, καθώς η παράδοση λέει ότι όποιος δεν την κερδίσει, δεν γίνεται πρόεδρος.

Δείτε ποια είναι η κατάσταση στις 5:10 το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Associated Press

Στη Φλόριντα μάλλον καλά έκανε το επιτελείο του Μπάιντεν και ανησυχούσε, καθώς υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα επικράτηση του Τραμπ. Αυτή τη στιγμή ο νυν Αμερικανός πρόεδρος κερδίζει με 51,3% έναντι 47,8%.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Λένα Αργύρη από την ΕΡΤ μετέδωσε από τις ΗΠΑ ότι οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να πέφτουν έξω και αν δεν υπήρχε η πανδημία, ο Τραμπ θα είχε ήδη κερδίσει. Κανένα, βέβαια, από τα διενθή πρακτορεία ειδήσεων δεν έχει δώσει νικητή αφού πολλές κρίσιμες πολιτείες δεν έχουν βγάλει ακόμα νικητή.

Για παράδειγμα στην Πενσιλβάνια η κατάσταση δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος. Αυτή τη στιγμή στην πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες ο Τραμπ προηγείται με 6,5 μονάδες.

Τι δίνουν αυτή την ώρα άλλα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των New York Times και του NBC, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει 126 εκλέκτορες και ο Τραμπ 89. Η πρόβλεψη του Bloomberg δίνει στον Μπάιντεν 131 εκλέκτορες και στον Τραμπ 92.

Στη Φλόριντα (29 εκλέκτορες), σύμφωνα με τους NYT, με καταμετρημένο το 93% των ψήφων ο Τραμπ προηγείται με ποσοστό 51,2% έναντι 47,7% για τον Μπάιντεν, χωρίς να υπάρχει ακόμη ασφαλής πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος.

Τι δίνει το CNN για εξασφαλισμένες νίκες της τελευταίας ώρας

Το CNN μεταδίδει ότι ο Τραμπ έχει επικρατήσει σε Αλαμπάμα και Νότια Καρολίνα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν πήρε το Κολοράντο, μια κρίσιμη πολιτεία για τους Δημοκρατικούς που την προηγούμενη φορά, το 2016, ξανά την είχαν κερδίσει με τη Χίλαρι Κλίντον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments