Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Οπλισμένοι οπαδοί του Τραμπ σε εκλογικό κέντρο της Αριζόνα

Εκλογές ΗΠΑ: Οπλισμένοι οπαδοί του Τραμπ σε εκλογικό κέντρο της Αριζόνα
Εκλογές ΗΠΑ: Κουβαλούν μαζί τους όπλα και φορούν το καπέλο του Αμερικανού προέδρου με το σύνθημα «Make America Great Again».

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται πολύ κοντά στην μετακόμισή του στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, ήδη τα περισσότερα Μέσα της χώρας έχουν ανακηρύξει νικητή στην Αριζόνα τον Δημοκρατικό υποψήφιο. Η Πολιτεία, που δίνει 11 εκλέκτορες, παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους και σίγουρα αυτό δεν αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τίποτα ωστόσο δεν είναι σίγουρο. Η Αριζόνα θα ενσωματώσει τις ψήφους μιας ακόμη κομητείας, αυτής της Μαρικόπα και στη συνέχεια θα σταματήσει για τη νύχτα την καταμέτρηση για τις αμερικανικές εκλογές 2020. Στην Μαρικόπα ωστόσο, η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη. Εξω από το εκλογικό κέντρο έχουν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ο τοπικός σερίφης αφού υπάρχουν δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους υποστηρικτές του Τραμπ κουβαλούν μαζί τους όπλα, ενώ οι περισσότεροι φορούν το κλασικό καπέλο του Αμερικανού προέδρου με το σύνθημα «Make America Great Again».

Λόγω της έντασης που επικρατούσε στην περιοχή, ο σερίφης μετέφερε τους δημοσιογράφους εντός του εκλογικού κέντρου για λόγους ασφαλείας. Οι διαδηλωτές φωνάζουν για «απάτη» στις εκλογές και ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση, η οποία ωστόσο συνεχίζεται κανονικά. Οι περισσότεροι κρατούν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, όπως «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», “Άλλα τέσσερα χρόνια ή Όχι στην εκλογική νοθεία”.

Παρόμοια κατάσταση έχει καταγραφεί σε Μίσιγκαν και Φοίνιξ. Πολύ κοντά υπάρχουν μάλιστα και διαδηλωτές που φωνάζουν για το αντίθετο, δηλαδή να καταμετρηθούν όλοι οι ψήφοι, σε αντίδραση με την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, προσφεύγοντας στα δικαστήρια σε αρκετές Πολιτείες.

Επεισόδια και συλλήψεις σε Μινεσότα και Πόρτλαντ:

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο Πόρτλαντ και την Μινεάπολις. Σύμφωνα με τον Guardian και το Fox 9, στην Μινεάπολις η αστυνομία παγίδευσε διαδηλωτές σε κεντρικό δρόμο, την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φωνάξουν συνθήματα, με σκοπό να καταμετρηθούν όλοι οι ψήφοι. Στην Μινεσότα έγιναν τουλάχιστον 500 συλλήψεις. Οι διαδηλωτές ήταν κυρίως μέλη του κινήματος Black Lives Matter, αλλά και από γκρουπ για το κλίμα, την δικαιοσύνη και την μετανάστευση, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments