Ελλάδα

Κορωνoϊός Ελλάδα: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – Στους 201 οι διασωληνωμένοι

Κορωνoϊός Ελλάδα: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία –  Στους 201 οι διασωληνωμένοι
Κορωνoϊός Ελλάδα: Μέσα σε λίγες ώρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν κατά 295 ασθενείς με κορωνοϊό, φτάνοντας πλέον τους 1.750, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ΜΕΘ, κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα καθώς γεμίζουν με ασθενείς από κορωνοϊό την ίδια στιγμή που στη Λάρισα δεν υπάρχει ούτε μια κενή ΜΕΘ. Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αδειάζει εσπευσμένα η ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου (10 κλίνες), προκειμένου να μετατραπεί σε ΜΕΘ κορωνοϊού και οι πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες ιδιωτικές ΜΕΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ, η δυναμικότητα των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας έχει ως εξής:

Στην Κεντρική Μακεδονία

Συνολική Δυναμικότητα: 98 κλίνες ΜΕΘ Covid, Νοσηλεύονται: 88 ασθενείς, Κενές κλίνες: 10

Αναλυτικά:

  • Παπανικολάου: 25 νοσηλευόμενοι, κενές κλίνες: 0
  • ΑΧΕΠΑ: 23 ασθενείς, κενές κλίνες 2
  • Παπαγεωργίου: 8 ασθενείς, κενές κλίνες: 0
  • Άγιος Δημήτριος: 6 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες: 2
  • Άγιος Παύλος: 6 νοσηλευόμενοι, κενές κλίνες:2
  • Γεννηματάς Θεσσαλονίκης: 9 ασθενείς, 1 κενή κλίνη
  • Στρατιωτικό Νοσοκομείο: 2 νοσηλευόμενοι, 2 κενές κλίνες
  • Χαλκιδική: 3 ασθενείς νοσηλεύονται, 1 κενό
  • Κατερίνη: 6 νοσηλευόμενοι, 0 κενές κλίνες

Στην Αττική

Στην Αττική αρχίζει και γίνεται οριακή η κατάσταση, με τις κενές κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού να είναι πλέον, μόλις 27. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κορωνοϊού της πρωτεύουσας νοσηλεύονται σήμερα 103 περιστατικά (διασωληνωμένοι και μη), ενώ τα κεντά κρεβάτια κυμαίνονται από 24 έως 30.

Συγκεκριμένα:

  • Ευαγγελισμός: 23 ασθενείς νοσηλεύονται, κενά κρεβάτια: 5
  • Αττικόν: 12 ασθενείς στη ΜΕΘ, κενές κλίνες 5
  • Ασκληπιείο: 9 ασθενείς στη ΜΕΘ, κενές κλίνες 3
  • Θριάσιο: 7 νοσηλευόμενοι, κενή κλίνη: 1
  • Γεννηματάς Αθηνών: 8 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες: 3
  • Σωτηρία: 36 ασθενείς σε ΜΕΘ, κενές κλίνες: 5
  • ΝΙΜΤΣ: 3 ασθενείς νοσηλεύονται, κενές κλίνες:1
  • Ελπίς: 5 νοσηλευόμενοι, 1 κενή κλίνη
  • Στην Λάρισα

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο γέμισε με 53 περιστατικά και ετοιμάζεται να ανοίξει επί πλέον κρεβάτια. Ήδη γέμισε η ΜΕΘ (7 κλίνες) και από Δευτέρα η καρδιοχειρουργική μονάδα 6 κλινών μετατρέπεται σε ΜΕΘ κορωνοϊου. Στο Γενικό νοσοκομείο η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 8 περιστατικά κορωνοϊού. Ήδη νοσηλεύονται πάνω από 40 ασθενείς με κορωνοϊο στις κλινικές και προσθέτουν νέες κλίνες.

Παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Παιδιά, ηλικίας από δύο μηνών έως δώδεκα ετών, νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε κλινικές Covid-19 περισσότερα από 100 άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 η κατάσταση των παιδιών είναι καλή και το ένα από αυτά έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ κανένα από τα παιδιά δεν νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

«Κορυφαία προτεραιότητα η προστασία και η ασφάλεια»

«Η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού είναι επιβεβλημένη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit, και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Η κορυφαία εθνική προτεραιότητα είναι η υγεία», είπε ο περιφερειάρχης και περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου, όπως είπε, «τα περιθώρια είναι πλέον οριακά».

Σημείωσε, δε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέχει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που εξυπηρετεί τους πολίτες διαδικτυακά, επεκτείνει την τηλεργασία, ενώ «δίνει τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, στην πρώτη γραμμή και στην υγεία και στην οικονομία». Ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια κατευθύνει, από ευρωπαϊκούς πόρους, ογδόντα εκατομμύρια ευρώ στην υποστήριξη του ΕΣΥ και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, ενώ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την εκπόνηση ενός σχεδίου «διάσωσης της οικονομίας», ένα πακέτο ελαφρύνσεων φορολογικών ασφαλιστικών, μέτρων, κινήτρων και πόρων για αμβλυνθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments