Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί στους δρόμους για την ήττα του Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί στους δρόμους για την ήττα του Τραμπ
Εκλογές ΗΠΑ: Οι Αμερικάνοι βγαίνουν με χορούς στους δρόμους πανηγυρίζοντας την ήττα του Τραμπ και την νίκη του Μπάιντεν.

Οι πανηγυρισμοί έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ μετά το κλείδωμα του εκλογικού αποτελέσματος και την αδιαμφισβήτητη πια νίκη του Τζο Μπάιντεν. Χιλιάδες έχουν κατακλυσει τους δρόμους, στην Νέα Υόρκη έχουν στηθεί χοροί και μάλλον η χαρά οφείλεται στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ, ενός προέδρου που είχε διχάσει όσο κανένας άλλος τους Αμερικανούς που είχε «καταφέρει» οι εκλογές να γίνουν εν μέσω εξεγέρσεων που κράτησαν για μήνες. Γυναίκες, άνδρες, μαύροι, λατινοαμερικάνοι, μετανάστες και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαίρεται σήμερα μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης ενός προέδρου που είχε κηρύξει τουλάχιστον την αντιπάθειά του για όλες τις μειονότητες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, στην Ουάσιγκτον, το πλήθος κατευθύνθηκε προς τον Λευκό Οίκο και τον δρόμο Black Lives Matter Plaza. Η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα αποτελεί προπύργιο των Δημοκρατικών. Χιλιάδες υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, φορώντας όλοι τους μάσκα, κρατούσαν με υπερηφάνεια πανό με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις.

«Νιώθω πληρότητα, είμαι απίστευτα χαρούμενη και υπερήφανη που πηγαίνουμε σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε η Έιμι Μπέργκερ, ηλικίας 40 ετών, που βγήκε μαζί με τον γιο της για να πανηγυρίσουν.

Στη Νέα Υόρκη, το σκηνικό ήταν το ίδιο: κλάξον και πανηγυρισμοί. Η Κάθριν Γκρίφιν, 47 ετών, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης. «Είμαι χαρούμενη που ο Ντόναλντ Τραμπ φεύγει από τις ζωές μας, ελπίζουμε για πάντα, αν και ποτέ δεν ξέρεις», είπε, ζητώντας «λίγη κανονικότητα στις ζωές μας».

Εορτασμοί έχουν ξεσπάσει, επίσης, στο προπύργιο των Δημοκρατιών, στο Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπως και στη Φιλαδέλφεια ή και την Ατλάντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι ηττήθηκε και προσφεύγει στα δικαστήρια.

Μάλιστα τονίζει ότι η εκλογική διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα. «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», σημείωσε σε δήλωσή του και υπογράμμισε: «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments