Διεθνή

Τραμπ σε Μπάιντεν: «Αυτές οι εκλογές δεν έχουν ακόμη τελειώσει»

Τραμπ σε Μπάιντεν: «Αυτές οι εκλογές δεν έχουν ακόμη τελειώσει»
Τραμπ σε Μπάιντεν: Αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του στις εκλογές ο Ντόναλντ Τραμπ και προσφεύγει στα δικαστήρια.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μεγάλος νικητής των Αμερικανών εκλογών, καθώς πήρε την Πολιτεία της Πενσιλβανία και εξασφάλισε 273 εκλέκτορες, γεγονός που τον χρίζει νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, ο αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι ηττήθηκε και προσφεύγει στα δικαστήρια. 

Μάλιστα τονίζει ότι η εκλογική διαδικασία δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός δήλωσε σήμερα πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα. «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», σημείωσε σε δήλωσή του και υπογράμμισε: «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Τζο Μπάιντεν: «Αμερική είναι τιμή μου που με επέλεξες»

Την ίδια ώρα, ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου έμαθε τα νέα της νίκης από το σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όπου βρίσκεται με την οικογένειά του. Σύμφωνα με το CNNi αργότερα απόψε θα απευθυνθεί στους Αμερικανούς πολίτες. Στο πρώτο μήνυμά του μετά την εκλογή του έγραψε στο Twitter:

«Αμερική, είναι τιμή μου που με επέλεξες να ηγηθώ της μεγάλης αυτής χώρας. Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αλλά σας υπόσχομαι το εξής: «θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς – είτε με ψήφισαν είτε όχι. Θα κρατήσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε». Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Αμερικής, η χώρα θα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο, την Κάμαλα Χάρις, 56 ετών, που θα είναι επίσης η πρώτη μαύρη που καταλαμβάνει τον θώκο.

Η ανάρτηση του Μπάιντεν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments