Ελλάδα

Ναυάγιο Σάμος: Νεκρό ένα προσφυγόπουλο 6 ετών – Αγνοούνται άλλα έξι άτομα

Ναυάγιο Σάμος: Νεκρό ένα προσφυγόπουλο 6 ετών – Αγνοούνται άλλα έξι άτομα
Ναυάγιο Σάμος: Τραγωδία στο Αιγαίο με πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα 6χρονο προσφυγόπουλο εντοπίστηκε νεκρό, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Ακόμα ένα ναυάγιο στο Αιγαίο, καθώς 24 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα. Τραγική απώλεια ένα 6χρονο παιδί που εντοπίστηκε νεκρό από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, το πρωί της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε μία γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της, και λίγο πιο πέρα 10 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σύνολό τους παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Επίσης, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει πλέον η ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα η οργάνωση Aegean Boat Report είχε προειδοποιήσει για φονικό ναυάγιο στην περιοχή, κάνοντας λόγο για 24 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στην ξηρά, αλλά και για αγνοούμενους. Η ABR ανέφερε πως η βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έφτασε στην περιοχή «Πράσο» βορειοανατολικά του νησιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments