Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Πλησιάζουμε σε οριακό σημείο στο ΕΣΥ, αλλά ακόμα αντέχουμε

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Πλησιάζουμε σε οριακό σημείο στο ΕΣΥ, αλλά ακόμα αντέχουμε
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες μέρες, ενώ τόνισε ότι το ΕΣΥ είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά ακόμα αντέχουμε.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες τις επόμενες μέρες για τη Θεσσαλονίκη. «Πραγματικά δίνουμε μάχη, ανοίγουμε συνέχεια ΜΕΘ, τις τελευταίες 10-15 μέρες χρειαστήκαμε τουλάχιστον 95 κρεβάτια και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ανάμεσα σε άλλα, ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν σχέδια έτσι ώστε αν χρειαστεί να γίνουν διακομιδές και σε άλλα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ και τις απλές κλίνες νοσηλείας γιατί όπως είπε και για αυτές υπάρχει αυξημένη ζήτηση. «Πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν τα μέτρα και ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί» .

Σε ερώτηση για τις αντοχές του συστήματος υγείας ο υφυπουργός Υγείας απάντησε ότι οι δυνάμεις μας δεν ανεξάντλητες, κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε. «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, πλησιάζουμε στο οριακό αυτό σημείο αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα αντέχουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία είπε ότι όλες οι προτάσεις αξιολογούνται ενώ για το θέμα των εμβολίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είμαστε σε θέση να τα έχουμε τον Ιανουάριο οπότε και θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Για το ζήτημα των σχολείων μίλησε απόψε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εμπειρογνώμονες του  να προτείνουν ακόμα και το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων. 

Επίσης, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της πανδημίας, την οποία χαρακτήρισε «κρίσιμη», και επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη αξιοποιηθεί τόσο το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όσο και ιδιωτικά νοσοκομεία -για πρώτη φορά- ώστε να συνεπικουρήσουν το σύστημα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Είπα ειλικρινώς για τη σοβαρότατη κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση πιέζει το σύστημα Υγείας. Δεν είναι θέμα μόνο μονάδας εντατικής θεραπείας. Πρέπει να προστατευσούμε τους συμπολίτες μας από τον φονικό ιό.

Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Για πρώτη φορά από σήμερα συνεπικουρούν ιδιωτικά νοσοκομεία. Όλη η Ελλάδα μία υγειονομική περιφέρεια, για να στηρίξουμε τη Βόρεια Ελλάδα. Έχω δώσει εντολή να διακομίζονται περιστατικά και στη Λάρισα, αλλά και να γίνονται αεροδιακομιδές, όποτε κρίνεται απαραίτητο. Η χώρα είναι σε lockdown και πρέπει να το τηρήσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments