Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κορωνοϊός: Το μήνυμά του μέσα από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κορωνοϊός: Το μήνυμά του μέσα από τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κορωνοϊός: «Μη φοβού, μόνον πίστευε», είναι το μήνυμά του μέσα από την Εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται με Covid-19.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε στις 11 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Αν και τα συμπτώματά του ήταν ελαφρά, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Έτσι, αεροσκάφος C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας να τον μετέφερε από τη γειτονική χώρα στην Αθήνα, όπου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Ο ίδιος μέσα από τη ΜΕΘ εκφράζει ολόψυχες ευχαριστίες προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το πλήθος των ανθρώπων που εκδήλωσαν την αγάπη τους. Το μήνυμά του; «Μη φοβού, μόνον πίστευε». Αναλυτικά:

“Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον «Ευαγγελισμό» και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση «ο Θεός είναι μαζί μας» και την εν χορώ απάντηση «και εμείς μαζί του», που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι «δεν θα μας αφήσει ο Θεός».

Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή. Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: ‘Μη φοβού, μόνον πίστευε'”.

Οι ευχές του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για ταχεία ανάρρωση:

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνει ότι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκαν με συγκίνηση και αγωνία για την ασθένεια του προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστασίου. Με την εν λόγω επιστολή, επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά συμπάθειά τους και προσεύχονται εγκάρδια για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας τον Ιούνιο υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνέχισαν να παρέχουν στον Αρχιεπίσκοπο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments