Ελλάδα

ΕΟΔΥ οδηγίες για Δημοτικά σχολεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον κορωνοϊό

ΕΟΔΥ οδηγίες για Δημοτικά σχολεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον κορωνοϊό
ΕΟΔΥ οδηγίες για Δημοτικά σχολεία: Υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις που αποσαφηνίζουν μερικά μείζονα ζητήματα.

Στην παρούσα έκδοση των οδηγιών (11 Νοεμβρίου) με τίτλο «Λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 (COVID19), Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία» (4 Νοεμβρίου 2020) περιλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης έκδοσης (31 Αυγούστου 2020) με ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είτε αποσαφηνίζουν ρητά ορισμένα σημεία που ήδη περιλαμβάνονται στις οδηγίες είτε αποτελούν προσθήκες στις προβλέψεις βάσει της εμπειρίας που αποκτήθηκε με την εφαρμογή των οδηγιών.

Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες, είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία.

Επίσης, η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, οι δημιουργικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Συνοπτικά, οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν:

  • Καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και στα διαλείμματα.
  • Οδηγίες για τα «διαλείμματα μάσκας».
  • Οδηγίες για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος στην εκπαιδευτική μονάδα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση των οδηγιών «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων».
  • Οδηγίες για τήρηση των μέτρων που ισχύουν στο επίπεδο κινδύνου της περιοχής σε σχέση με τον περιορισμό αθλητικών δραστηριοτήτων (π.χ. απαγόρευση ομαδικών παιχνιδιών με μπάλα – ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ).
  • Στο Παράρτημα Ι «Παιδιά για τα οποία δίνεται η γενική σύσταση μακροχρόνιας αποχής από το σχολείο και χρήσης τηλε-εκπαίδευσης λόγω σοβαρού υποκείμενου νοσήματος» γίνονται ορισμένες τροποποιήσεις και διευκρινίσεις στα σχετικά κριτήρια.
  • Στο Παράρτημα Ι «Παιδιά για τα οποία δίνεται η γενική σύσταση μακροχρόνιας αποχής από το σχολείο και χρήσης τηλε-εκπαίδευσης λόγω σοβαρού υποκείμενου νοσήματος» προστίθεται δεύτερη ενότητα που αφορά τα παιδιά για τα οποία συστήνεται μακροχρόνια αποχή από το σχολείο και χρήση τηλε-εκπαίδευσης λόγω συγκατοίκησης με πρόσωπο που πάσχει από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.
  • Στο Παράρτημα ΙΙ Β. «Οδηγίες για τη χρήση μάσκας σε ειδικές ομάδες παιδιών» και ειδικότερα στις κατηγορίες παιδιών για τα οποία συστήνεται η ΜΗ χρήση μάσκας, συμπεριλήφθηκαν τα παιδιά τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστική δυσχέρεια και ως εκ τούτου η μάσκα δεν είναι ανεκτή.

Για να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά σχολεία, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments