Ελλάδα

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές – Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό για τα Βαρώσια

Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές – Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό για τα Βαρώσια
Επεισόδια Θεσσαλονίκη: Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν παραβάσεις των μέτρων που ισχύουν για περιορισμό της μετακίνησης.

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων που επιχείρησαν, νωρίτερα το απόγευμα να αναρτήσουν πανό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 20 άτομα προσπάθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, να αναρτήσουν πανό για τα Βαρώσια και τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους βεβαιώθηκαν παραβάσεις των μέτρων που ισχύουν για περιορισμό της μετακίνησης.

Στα Βαρώσια ο «Σουλτάνος»

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων. Μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ο κος Τατάρ δήλωσε το εξής: «Κρίμα που όλη αυτή η ομορφιά κρατήθηκε μακριά από το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με το ψευδοκράτος σε κάθε του βήμα», δήλωσε μετά την παράνομη επίσκεψή του ο Ερντογάν.

Ξέσπασε καταρρακτώδης βροχόπτωση φτάνοντας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ο Ερντογάν

Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια, πως κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση έφτασε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Κυριακής (15 Νοεμβρίου). Ο Τούρκος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους.  Παρά τις ευρείες προετοιμασίες που έγιναν, όλοι οι παρευρισκόμενοι περιορίστηκαν στα στέγαστρα του χώρου της περιοχής Λεωφόρου Κέννεντυ, καθώς κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου ξέσπασε καταιγίδα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε». Προηγήθηκε τελετή στο μνημείο Φαζίλ Κιουτσούκ αλλά και παρέλαση η οποία ολοκληρώθηκε με πτήσεις τουρκικών F-16 που σχημάτισαν την Ημισέλινο. Κατά την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ετντογάν αναφέρθηκε στην περιοχή λέγοντας ότι το βήμα που έγινε δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά με σκοπό να διορθώσει τα όσα υπάρχουν. Όσο για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments