Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση γιατρών: Με συμμετοχή του ΑΠΘ θα εκπαιδευτούν για την διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού

Τηλεκπαίδευση γιατρών: Με συμμετοχή του ΑΠΘ θα εκπαιδευτούν για την διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού
Τηλεκπαίδευση γιατρών: Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας θα ξεκινήσει ταχύρρυθμο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για την διαχείριση του Covid -19.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την έναρξη ταχύρρυθμων προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης γιατρών όλων των ειδικοτήτων για τη σωστή διάγνωση και διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την τεχνογνωσία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Δρ Συμεών Μεταλλίδης, η Προϊσταμένη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δρ Παρθενόπη Παντελίδου, η Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΤΕΠ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Δρ Βαρβάρα Φυντανίδου, και ο συντονιστής Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

«Από την αρχή πανδημίας, είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τους επιστήμονες όλων των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID-19″, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας.

Το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών:

Α) Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, όσον αφορά τον ασφαλή τρόπο ένδυσης & έκδυσης

Β) Κλινική προσέγγιση και εξέταση ασθενούς με νόσο COVlD-19

Γ) Εκτίμηση της βαρύτητας ασθενούς με νόσο COVlD-19

Δ) Οξυγονοθεραπεία

Ε) Διακομιδές & Αεροδιακομιδές ασθενών

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τους ιατρούς της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και άμεσα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο γνωστός καθηγητής που απαντά πολύ συχνά σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον φονικό ιό, έκανε λόγο για αποτυχία αντιμετώπισης της πανδημίας από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως και ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Μιλώντας στο Zarpa Radio, ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι συνολικά οι κυβερνήσεις της ΕΕ και παγκοσμίως έχουν αποτύχει. Ακολούθησαν ένα μοντέλο που νόμιζαν πως, κρατώντας την οικονομία ανοικτή με ελαφριά μέτρα θα μπορούσαν να είχαν κρατήσει και τον ιό σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό δεν λειτούργησε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments