Διεθνή

ΗΠΑ εκλογές: Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ εκλογές: Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται για πρώτη φορά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν
ΗΠΑ εκλογές: Με ανάρτηση του στο Twitter ισχυρίζεται ότι ο αντίπαλος του κέρδισε τις εκλογές με νοθεία.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται την ήττα του από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και πλέον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Χωρίς να αναφέρει την λέξη «ήττα», αλλά και χωρίς να υποστηρίζει όπως έκανε μέχρι σήμερα ότι «κέρδισε», ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας φαίνεται πως περνά από το στάδιο της άρνησης, σε εκείνο της αποδοχής της πραγματικότητας.

«Κέρδισε (ο Μπάιντεν) επειδή οι εκλογές ήταν “πειραγμένες”. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια ιδιωτική εταιρεία των ακραίων αριστερών, Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα ψεύτικα και σιωπηρά ΜΜΕ και πολλά άλλα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Γιατί ο Τραμπ αναγνωρίζει την ήττα του

Παραφράζοντας τον τίτλο του αμερικανικού Esquire για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, «τι συμβαίνει όταν «άσχημοι άνθρωποι αρνούνται ότι έχασαν τις εκλογές;». Η κούρσα μπορεί να διήρκεσε τρεις ημέρες αλλά ο Τζο Μπάιντεν τερμάτισε πρώτος αφήνοντας πίσω του τον Ντόναλντ Τραμπ. Παρά τις οργισμένες αναρτήσεις του τελευταίου στο Twitter ότι έγινε νοθεία στις εκλογές και τις δικαστικές διαμάχες που έχει ξεκινήσει σε διάφορες πολιτείες για επανακαταμέτρηση των ψήφων τα νούμερα δεν βγαίνουν και πάλι υπέρ του με αποτέλεσμα οι αναλυτές να μιλούν για έναν χαμένο σκοπό.

Με δεδομένο ότι 8 στους 10 Αμερικανούς αναγνωρίζουν τη νίκη του Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos, πιστεύεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κρατήσουν από τούδε και στο εξής αποστάσεις από τον Τραμπ ώστε να οδηγηθεί στην αποδοχή της νέας κατάστασης. Αυτό φυσικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στον εαυτό του πριν αποχωρήσει, εκλαμβάνοντας ως δεδομένη την κάλυψη του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε μια προσπάθεια να μην καταλήξει στη φυλακή για τα 400εκατ. δολάρια σε προσωπικά δάνεια που πρέπει να αποπληρώσει και δεν μπορεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments