Lifestyle

Vera Wang: Είναι 71 ετών και δείχνει σαν να είναι 20 – Πώς τα καταφέρνει

Vera Wang: Είναι 71 ετών και δείχνει σαν να είναι 20 – Πώς τα καταφέρνει
Vera Wang: Έχει ένα φανταστικό κορμί γιατί προσέχει και κάνει γυμναστική αλλά χωρίς υπερβολές, αποφεύγει τον ήλιο και της αρέσει να τρώει κοτόπουλο με ρύζι.

Η Vera Wang είναι Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας γνωστή αρχικά για τα δημιουργήματά της στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Ήταν και η ίδια αθλήτρια που μάλιστα το 1968 πήρε μέρος σε διαγωνισμούς των ΗΠΑ και πόζαρε στο Sports Illustrated. Απέτυχε να φτιάξει ολυμπιακή ομάδα εκείνη τη χρονιά και αποφάσισε να κυνηγήσει αλλού τα όνειρά της.

Και τώρα είναι γνωστή για τη σειρά νυφικών της και άλλων αντικειμένων και ρούχων που έχει λανσάρει. Γεννημένη το 1949, μετά την καριέρα της σαν αθλήτρια, έστρεψε αλλού το βλέμμα της και έγινε μια καινούρια συντάκτρια μόδας στην Vogue, αφότου αποφοίτησε από την Σάρα Λόρενς. Έμεινε σε αυτή τη θέση για 16 χρόνια, μα το 1986, εξελίχθηκε και αποφάσισε να προχωρήσει για ακόμα μια φορά ένα βήμα παραπέρα στη βιομηχανία της μόδας.

Έγινε λοιπόν, υπεύθυνη σχεδιασμού της βιομηχανίας Ralph Lauren και μετά από αυτό ξεκίνησε δική της σειρά. Κατάφερε να γίνει πολύ γνωστή από τη σειρά νυφικών της και όχι μόνο. Έχει σχεδιάσει αθλητικά κοστούμια για πατινάζ για την Nancy Kerrigan και τη Michelle Kwan. Κάποια στιγμή επέκτεινε την σειρά της δημιουργώντας αξεσουάρ, είδη σπιτιού, αντικείμενα μοναδικά στο είδος τους όπως και αρώματα και πολλά περισσότερα και σύντομα έγινε πασίγνωστη. Έχει εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το Project Runway.

Η ίδια έχει ένα απαιτητικό πρόγραμμα και πάντα προσπαθεί να ισορροπήσει προκειμένου να μην ενδίδει στο άγχος της καθημερινότητας. «Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που βάζει πάντα τις γυναίκες που ντύνει μπροστά. Είμαι σχεδιάστρια μόδας. Και έχω ντύσει μερικές από τις πιο καταπληκτικές γυναίκες τα τελευταία 30 χρόνια στο κόκκινο χαλί όταν έχουν κερδίσει ένα Όσκαρ ή μια Χρυσή Σφαίρα ή ένα Emmy».

«Είμαι αυτή που τραβά την πόρτα για να περάσουν και αυτή που στρώνει την ουρά του φορέματός τους στο Met Gala. Ακόμη και την εποχή που εργαζόμουν στην Vogue, δημιούργησα πολλές φωτογραφίες και ήμουν πάντα πίσω από την κάμερα. Έτσι πάντα σκεφτόμουν τον εαυτό μου ως κάποιον που ήταν ο δημιουργός και όχι το θέμα. Για αυτό και ήταν τόσο σοκαριστικό. Δεν μπορώ να πω ψέματα».

Ποιο είναι το μυστικό της για να διατηρείται σε τόσο καλή φόρμα; 

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι μια ρουτίνα. «Θα έλεγα ότι είναι σποραδικό. Το σποραδικό είναι η τέλεια λέξη», έχει δηλώσει η Vera Wang ερωτηθείσα για τη ρουτίνα της άθλησης. «Θέλω να πω πως ήμουν αθλήτρια στα νιάτα μου. Ήμουν skater και αγωνιζόμουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και χορεύτρια στο Balanchine School of American Ballet. Νομίζω ότι όταν περνάς τα πρώτα 16 χρόνια της ζωής σου κάνοντας γυμναστική, είναι κάτι που μένει».

Αλλά το πιο σημαντικό… εργαλείο είναι η διατήρηση ενός καλού προγράμματος ύπνου. «Ο ύπνος είναι το κλειδί για όσα κατάφερα: Τη δημιουργία της εταιρείας μου, την ανατροφή δύο παιδιών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν νομίζω πως θα τα είχα καταφέρει εάν δεν κοιμόμουν καλά. Έπρεπε να ξεκουράζομαι γιατί πιστεύω ότι αυτό μας αναζωογονεί. Επομένως ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός και σίγουρα η βότκα. Εννοώ, ότι είναι απλά τόσο υπέροχο που μπορείς να χαλαρώσεις με ένα κοκτέιλ». Έχει πει ωστόσο, ότι «δεν μιλά για 10 κοκτέιλ», αλλά ένα που κάνει μια ωραία μετάβαση από την εργάσιμη μέρα στη χαλάρωση. «Δημιουργεί απλώς ένα ωραίο διάλειμμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments