Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτό επιλέγουν φέτος οι Έλληνες για να ζεσταθούν

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτό επιλέγουν φέτος οι Έλληνες για να ζεσταθούν
Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα ξύλα, στο ρεύμα και στο αέριο, εξαιτίας της χαμηλής τιμής στη διάθεσή του.

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες φέτος επιλέγουν να ζεσταθούν με πετρέλαιο, βάζοντας στην άκρη τα ξύλα, το ρεύμα και το αέριο που προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Αιτία γι’ αυτή τη μεταστροφή η χαμηλή τιμή στη διάθεση του. Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Οι καταναλωτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να προμηθευτούν πετρέλαιο φέτος, είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό διότι είναι σε χαμηλά επίπεδα η τιμή του πετρελαίου. Για την ακρίβεια, η μείωση είναι 23% σε σχέση με την περσινή χρονιά και έτσι αυτοί που επέλεγαν ξύλα, ρεύμα, ακόμα και αέριο αποφάσισαν σε ποσοστό περίπου 10% να γυρίσουν στο πετρέλαιο θέρμανσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατανάλωση καυσίμων και πώς διαμορφώθηκε αυτή εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων, ο Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε τα εξής: «Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν πως φέτος έχουμε 11% μείωση στην τιμή των καυσίμων. Την Κυριακή, για παράδειγμα, είχαμε μείωση της τάξεως του 65% στην κατανάλωση καυσίμων, σε σχέση με τις Κυριακές πριν από την απαγόρευση και κατά την απαγόρευση της Άνοιξης είχαμε 80% ακόμα πιο μειωμένη κατανάλωση». Η διαφορά στη μείωση κατανάλωσης, στις δύο απαγορεύσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων οφείλεται «στις επαγγελματικές ομάδες που συνεχίζουν να κινούνται αυτή την περίοδο αλλά και στα δημοτικά σχολεία που παραμένουν ανοιχτά».

Γενικά, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, φέτος έχει παρατηρηθεί μείωση στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, όχι μόνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται αλλά κι επειδή «ο κόσμος περιμένει το κοινωνικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης των 84 εκατομμυρίων, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα εάν θα πάρουν και πόσα χρήματα θα τους δοθούν». Υπογράμμισε, δε, πως «οι διαφοροποιήσεις στις καιρικές συνθήκες φέτος, θα επηρεάσουν και το ύψος του επιδόματος που θα λάβουν οι πολίτες- θα μειώνεται ή θα αυξάνεται το ποσό ανάλογα με τον καιρό και οι πολίτες δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα λάβουν. Γι’ αυτό και δεν υπολογίζουν το επίδομα σαν βασικό βοήθημα για να αγοράσουν πετρέλαιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments