Αθλητισμός

Μπρούμα Ολυμπιακός: Θα ενεργοποιήσει ή όχι την οψιόν αγοράς η ομάδα του Πειραιά

Μπρούμα Ολυμπιακός: Θα ενεργοποιήσει ή όχι την οψιόν αγοράς η ομάδα του Πειραιά
Μπρούμα Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες δεν έχουν καταλήψει αν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του Πορτογάλου με καταγωγή από τη Γουινέα Μπισάου.

Ο Μπρούμα ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη βασική ομάδα. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός στην ομάδα του Πειραιά είναι μεγάλος, έστω κι αν ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρχίσει να ανοίγει το rotation για να υπάρχουν περισσότερες λύσεις τόσο στις ελληνικές διοργανώσεις, όσο και στο Champions League.

Στην περίπτωση του Πορτογάλου με καταγωγή από τη Γουινέα Μπισάου αναφέρεται το Sportime. Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα σημείωσε στο φύλλο της Κυριακής και στη στήλη «Παρασκήνια», «όντως, τα ματς με Σίτι και ΟΦΗ έβγαλαν μία (θεωρητική) αγωνιστική πρόοδο, μα ακόμη γκολ (σ.σ.: εξ επαφής έχασε την κεφαλιά στο Ηράκλειο) και ασίστ αντίστοιχα δεν έχει γράψει ακόμη το κοντέρ! Εκείνο που εισπράττω είναι πως στην Πλατεία Αλεξάνδρας δε γελάνε (ακόμη) τα μουστάκια τους για την επιλογή του 26χρονου. Πόσο μάλλον να ασχοληθούν ποτέ σοβαρά με την οψιόν αγοράς του (6 μύρια). Ακόμη και με έκπτωση…».

Μερικά λόγια για τον Μπρούμα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 την απόκτηση, με τη μορφή δανεισμού, του Αρμίντο Τουέ Να Μπάνια ή αλλιώς Μπρούμα από την PSV Αϊντχόφεν. Ο 25χρονος (24 Οκτωβρίου 1994) διεθνής άσος ξεκίνησε από την Ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Το 2013 πήρε μεταγραφή στη Γαλατασαράι και με ενδιάμεσους σταθμούς τις Γκαζιαντέπ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, έφτασε το 2017 στη Λειψία. Το καλοκαίρι του 2019 η Αϊντχόφεν απέκτησε τα δικαιώματά του.

Ο Μπρούμα, αν και γεννήθηκε στη Γουινέα Μπισάου, μεγάλωσε στην Πορτογαλία τη φανέλα της οποίας φόρεσε από τις μικρές εθνικές ομάδες (78 συμμετοχές-32 γκολ) μέχρι και την Ανδρών (9 συμμετοχές – 1 γκολ). Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει στο παλμαρέ του ένα πρωτάθλημα (2014–15), δύο Κύπελλα (2013–14, 2014–15) και ένα Σούπερ Καπ (2016), όλα αυτά στην Τουρκία.

Μέχρι τώρα ο Μπρούμα έχει δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League και άλλες δύο στο Champions League. Η αξία του με βάση του Transfermarkt είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ενώ παλιότερα είχε φτάσει και μέχρι τα 12,5 εκατομμύρια. Οι συμμετοχές του στην Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας (15) και οι 9 συμμετοχές του στην Εθνική ανδρών είχαν ανεβάσει στα ύψη την τιμή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments