Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα επιβληθούν πρόστιμα σε όλους τους προσαχθέντες – Διερευνούνται ποινικές ευθύνες

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα επιβληθούν πρόστιμα σε όλους τους προσαχθέντες – Διερευνούνται ποινικές ευθύνες
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρνήθηκε τις καταγγελίες του ΚΚΕ και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί διαδηλώσεις ούτε στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ 25, οργανώσεων της Αριστεράς και δικηγόρων που αναφέρουν υπέρμετρη βία από την μεριά της αστυνομίας. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πορείες ήταν απαγορευμένες ενώ δεν ισχυε το ίδιο για τις πολιτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα το πρωί και δεν παρατηρήθηκε κάποιο επεισόδιο. Ακόμα προανήγγειλε την επιβολή προστίμων για παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά και ποινικές συνέπειες για τους προσαχθέντες και συλληφθέντες.

«Σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα covid. Πέρα από την ποινική μεταχείριση. Για την συγκέντρωση (σ.σ. του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας) που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες γιατί υπάρχουν παραβάσεις των κανόνων δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του έχει απευθύνει το ΚΚΕ για όργιο αστυνομικής καταστολής στη συγκέντρωση της Πανεπιστημίου , υποστήριξε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμένες μια παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα.

Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να διαλυθεί.

Συγκεντρώθηκαν στην πανεπιστημίου για να κάνουν πορεία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και δικαιολογώντας την επέμβαση της αστυνομίας τόνισε ότι «δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για προπηλακισμούς βουλευτών ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «θα διερευνηθούν όλα» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να τελειώνει η μονομερής τοποθέτηση κατά της αστυνομίας». Από εκεί και πέρα ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε μίλησε για «ανοχή» της κυβέρνησης και του υπουργείου στις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων για το Πολυτεχνείο, που παρέκαμψαν την απαγόρευση για τις συναθροίσεις των τεσσάρων και άνω ατόμων.

«Δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων. Απαγορεύτηκαν πορείες και συναθροίσεις. Δεν ήταν η μέρα για πρόστιμα» υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι δεν ήταν «η μέρα για πρόστιμα». Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχτηκε ότι τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ στο ερώτημα πως κατάφεραν οι διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η πόλη ήταν ανοιχτή και λειτουργούσε η ζωή στην πόλη».

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλησε να διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει εκδηλώσεις ούτε στις 6 Δεκεμβρίου στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments