Ελλάδα

Δημοτικά τηλεκπαίδευση: Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δημοτικά τηλεκπαίδευση: Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως διδασκαλία
Δημοτικά τηλεκπαίδευση: Πρεμιέρα σήμερα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές του δημοτικού. Πότε και πώς θα γίνονται τα μαθήματα.

Εξ αποστάσεως και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα πραγματοποιούνται από σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, τα μαθήματα και των μαθητών του δημοτικού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάθε διδακτική ώρα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα έχει διάρκεια 30′ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

«Όσο οι πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες μάς αναγκάζουν σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο μαθητής να μπορεί να βλέπει το δάσκαλο/τη δασκάλα του, έστω και διαδικτυακά. Να διατηρείται όσο πιο ζωντανή γίνεται η επαφή μαζί του» ανέφερε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει στείλει αναλυτικές οδηγίες σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της επικράτειας. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση των μαθητών και των κηδεμόνων τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.

Το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης επελέγη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για τρεις λόγους:

  • Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν στην οικογένεια υπάρχουν γονείς που τηλεργάζονται και μεγαλύτερα παιδιά Γυμνασίου / Λυκείου που κάνουν το πρωί τηλεκπαίδευση.
  • Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες των οποίων οι γονείς μπορεί να τηλε-εργάζονται το πρωί και ταυτόχρονα να χρειάζεται να βοηθήσουν τα μικρά τους παιδιά να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις.
  • Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση των δικτύων της χώρας από εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, προβλέπονται άδειες ειδικού σκοπού ενός εκ των δύο γονέων, και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και στις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού. Επίσης, όπως αναφέρει σχετικά το υπουργείο Παιδείας, ο προγραμματισμός της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε διαφορετικές ζώνες (πρωί – απόγευμα) έχει σκοπό και να διευκολύνει τις οικογένειες με εργαζόμενους γονείς και παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments