Ελλάδα

Νοσηλεύτριες Κρήτη: Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι μαχήτριες του ΕΣΥ

Νοσηλεύτριες Κρήτη: Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι μαχήτριες του ΕΣΥ
Νοσηλεύτριες Κρήτη: Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης οι νοσηλεύτριες που ζήτησαν εθελοντικά να βοηθήσουν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης στη μάχη με τον κορωνοϊό. Τις υποδέχτηκαν με κόκκινα τριαντάφυλλα.

Η κίνησή τους έχει συγκλονίσει τους πάντες. Οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη που εθελοντικά ζήτησαν να βοηθήσουν στη μάχη με τον κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι μαχήτριες του ΕΣΥ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συναδέλφων τους και από αύριο κιόλας αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Ιπποκράτειο που βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας, όπως και όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Τις νοσηλεύτριες υποδέχθηκαν οι επικεφαλής της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ ένας δημοσιογράφος τους προσέφερε δέκα κόκκινα τριαντάφυλλα.

Δείτε το βίντεο από το GRTimes

Δείτε φωτογραφίες

Οι δηλώσεις των επικεφαλής των ΥΠΕ

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικακης δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους νοσηλευτές από την Κρήτη οι οποίοι έρχονται να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο θα ξεκινήσουν στο Ιπποκράτειο», ανέφερε ονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη συγκίνηση που νιώσαμε χθες όταν το μάθαμε».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Όπως είπε και ο υπουργός, υποκλινομαστε στο μεγαλείο της ψυχής τους. Δεν έχεις πολλά να πεις. Ένα τεράστιο ευχαριστώ», πρόσθεσε.

Όπως έκανε γνωστό στη συνέχεια οι νοσηλεύτριες θα μείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί στη Θεσσαλονίκη.

«Οι άνθρωποι δεν μας βάλανε όρια και περιθώρια. Είναι νοσηλευτές που έχουν εμπειρία στην εντατική και θα βοηθήσουν άμεσα, κι αυτό είναι το σημαντικό», επισήμανε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ήδη έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη νοσηλευτές από την Κομοτηνή και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι για να συνδράμουν στην καθημερινή μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία της πόλης.

Μάλιστα, σε επικοινωνία όπως είπε ο κ. Τσαλικακης με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ενημερώθηκε ότι έχουν ενδιαφερθεί κι άλλοι νοσηλευτές να έρθουν το επόμενο διάστημα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν υπάρχει ενδιαφέρον από ιατρούς, σημείωσε πως ήδη οι ιδιώτες ιατροί έχουν ξεπεράσει του 200 και ότι θα ξεκινήσουν άμεσα με τις ειδικότητες που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Όπως τόνισε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, «η παρουσία μου σήμερα εδώ υποδηλώνει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι μια υγειονομική περιφέρεια όσο η 3η και η 4η ΥΠΕ συνεργάζονται, βρίσκονται σε ένα πλαίσιο άμεσης συνεργασίας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης».

Συμπλήρωσε δε, πως «συντονισμένα, κατόπιν οδηγιών του υπουργείου βρισκόμαστε σε ένα καθημερινό πλαίσιο οργάνωσης, δόμησης όλων των απαραίτητων ενεργειών, έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση». «Είναι μια μάχη με πρωτεργάτες τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας στην πρώτη γραμμή. Αυτό το οποίο οφείλουμε όλοι και ιδιαίτερα οι πολίτες να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, έτσι ώστε να μπορέσει πράγματι το σύστημα να ανταποκριθεί στην κρίση», κατέληξε ο κ. Μπογιατζίδης.

Η υπόκλιση Κικίλια στις νοσηλεύτριες

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Εμείς να σημειώσουμε ότι τα καλά λόγια είναι δικαιολογημένα και αναγκαία, αλλά η καλύτερη δικαίωση αυτού του παραδείγματος που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα αφού δείχνει το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς των νοσηλευτριών, είναι η άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και νέες ΜΕΘ.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments