Ελλάδα

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: «Ανώμαλη προσγείωση» για την επιβατική κίνηση με μείωση 68%

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: «Ανώμαλη προσγείωση» για την επιβατική κίνηση με μείωση 68%
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Μεγάλη μείωση στην επιβατική κίνηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κορωνοϊο.

Μείωση, για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καταγράφεται στην επιβατική κίνηση του Οκτωβρίου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Οι περιορισμοί στις πτήσεις, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του ιού COVID-19, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον αεροπορικό κλάδο παγκοσμίως, γεγονός που επηρεάζει και την Ελλάδα.

Ειδικότερα, από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων, για τον Οκτώβριο του 2020 προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας 2.278.650 επιβάτες, μείωση (-) 59,7% σε σχέση με το 2019 όπου είχαν διακινηθεί 5.650.541 επιβάτες. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε στις 24.928 καταγράφοντας πτώση (-) 45,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 45.552 πτήσεις.

Όσον αφορά τις αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 733.177 παρουσιάζοντας μείωση (-) 60,9% σε σχέση με το 2019, όπου είχαν αφιχθεί 1.873.245 επιβάτες. Για το δεκάμηνο του 2020, σύμφωνα με την ΥΠΑ, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 18,9 εκατομμύρια παρουσιάζοντας πτώση (-) 68% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν διακινηθεί 59 εκατομμύρια επιβάτες. Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 220.602, από τις οποίες 106.346 ήταν εσωτερικού και 114.256 εξωτερικού, παρουσιάζοντας πτώση (-) 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 401.317 πτήσεις.

Καταστήματα αεροδρομίων: Τι αλλάζει με την νέα ΚΥΑ για την λειτουργία τους

Μπορεί οι πτήσεις να έχουν μειωθεί λόγω καραντίνας, αλλά τα εμπορικά καταστήματα των αεροδρομίων θα μπορέσουν να λειτουργήσουν εν μέσω lockdown σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα καταστήματα επί της ζώνης μετά το σημείο ελέγχου εισιτηρίων και αποσκευών (air side).

Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια ΚΥΑ αποσαφηνίζεται ποια διαρκή καταναλωτικά αγαθά θα μπορούν να πωλούνται από το δίκτυο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα επιτρέπεται η πώληση των εξής αγαθών: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, λαμπτήρες, σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα καθώς και συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως, όπως επίσης και καλσόν, παλτό, ημίπαλτα, κάπες, άνορακ, αδιάβροχα, αντιανεμικά και παρόμοια είδη καθώς και είδη υποδηματοποιίας (σ.σ. παντόφλες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments