Πολιτική

Απίστευτη δήλωση Έλληνα βουλευτή σε αγόρευση μέσα στη Βουλή – Η πολιτική μ@λ@κία έχει τα όριά της

Απίστευτη δήλωση Έλληνα βουλευτή σε αγόρευση μέσα στη Βουλή – Η πολιτική μ@λ@κία έχει τα όριά της
Νίκος Καραθανασόπουλος: Άναψαν τα αίματα στην Βουλή με το ξέσπασμα του βουλευτή του ΚΚΕ απέναντι στην Ελληνική Λύση.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στην Βουλή με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου και τα όσα συνέβησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Η συζήτηση στο κοινοβούλιο προφανώς επέστρεφε στην πορεία του Πολυτεχνείου, στην απαγόρευση των συναθροίσεων, στην καταστολή και στις ευθύνες κυβέρνησης και αντιοπολίτευσης. Σε μια λεκτική αντιπαράθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ,  Νίκος Καραθανασόπουλος, με αφορμή την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χύτα, φώναξε: «Η πολιτική μ… έχει τα όριά της».

Αυτό που έκανε τον βουλευτή του ΚΚΕ να βγει από τα ρούχα του ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, και η άποψή του ότι η Αριστρά κατάφερε να κάνει γλέντι παρά την έντονη αστυνομική παρουσία. Συγκεκριμένα είπε ότι «έξι χιλιάδες αστυνομικοί για τα μέτρα του Χρυσοχοϊδη αλλά τελικά το πάρτι το κάνανε. Θα παραιτηθεί κάποιος; Θα απολογηθεί η κυβέρνηση. Κυβέρνηση και κόμματα είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η κυβέρνηση παραβίασε τη λογική μας και τα κόμματα της Αριστεράς παραβίασαν την νομιμότητα».

«Η Ελληνική Λύση ζήλεψε τη δόξα της Χρυσής Αυγής»

Η απάντηση του Νίκου Καραθανασόπουλου από το ΚΚΕ ήταν η φάση «η πολιτική μαλ… και ανοησία έχει τα όριά της», με το προεδρείο της Βουλής να ζητά από τον βουλευτή να ανακαλέσει. «Δεν ανακαλώ τίποτα. Η πολιτική μαλ… και ανοησία έχει τα όριά της. Η Ελληνική Λύση μετατράπηκε σε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στις προπηλακίσεις, τη βία και τον αυταρχισμό. Ζήλεψε τη δόξα της Χρυσής Αυγής» επέμεινε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν το επεισόδιο ως προσβολή στο θεσμό της δημοκρατίας, καθώς τέτοιες εκφράσεις «είναι λυπηρό να ακούγονται στο κοινοβούλιο».

Σε παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σχολίασε ότι «είναι λυπηρό στην σημερινή επέτειο για την Δημοκρατία να ακούμε τέτοιες εκφράσεις στον ναό της Δημοκρατίας», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε πως «τα πάντα μπορούν να ειπωθούν στην Βουλή αλλά με τον προσήκοντα τρόπο».

Δείτε την δήλωση του κ. Καραθανοσόπουλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments