Διεθνή

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Μόσχα στέλνει επιπλέον στρατό στα σύνορα της Αρμενίας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Μόσχα στέλνει επιπλέον στρατό στα σύνορα της Αρμενίας
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ρωσία έστειλε επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από αίτημα του Γερεβάν. Η Μόσχα αναταποκρίθηκε στο αίτημα της Αρμενίας να ενισχύσει τους συνοριακούς της φρουρούς στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και να εγγυηθεί την ειρηνευτική συμφωνία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε κατά την διάρκεια σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Σημαντική η διευθέτηση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δηλώνει ο Πούτιν

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Για εμάς, για την Ρωσία, οι διενέξεις αυτού του είδους και η διευθέτησή τους έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι κενά λόγια, και έχω υπ’ όψιν μου ότι στην Ρωσία ζουν εκατομμύρια Αρμένιοι και Αζέροι» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ειρηνευτική δύναμη που αναπτύχθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι «την Ρωσία με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία συνδέουν μακραίωνες σχέσεις» και «αυτό για μας έχει μια εσωτερική πολιτική διάσταση και μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη των εγγυήσεων της εσωτερικής ασφάλειας, από την άποψη της πολιτικής, δήλωσε ο Πούτιν».

188 επιπλέον στρατιωτικοί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Μπόρτνικοφ δήλωσε επιπλέον, ότι εστάλησαν 188 στρατιωτικοί και ο απαιτούμενος στρατιωτικός εξοπλισμός στα σύνορα της Αρμενίας, όπως και πως ενημερώθηκε η πλευρά του Αζεμρπαϊτζάν με την οποία η ρωσική πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των συνοριακών φρουρών των τριών χωρών δεν ανακύπτουν έντονα ζητήματα.

Στο μεταξύ στην ίδια σύσκεψη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο για το ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

1960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Συγκεκριμένα, είπε ότι με 250 πτήσεις, μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός, ενώ δημιουργήθηκαν 23 παρατηρητήρια. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας από τις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ασφαλής επιστροφή στην πόλη Στεπανακέρτ 4.436 προσφύγων, ενώ από τις 17 Νοέμβριου άρχισαν να λειτουργούν ασφαλώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments