Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΑΕΛ: «Περίπατος» της Ένωσης με 4 – 1

ΑΕΚ – ΑΕΛ: «Περίπατος» της Ένωσης με 4 – 1
ΑΕΚ - ΑΕΛ: Με «τεσσάρα» πέρασε η Ένωση από την Ριζούπολη.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και δεν ήταν δεδομένο πως θα τα κατάφερνε σήμερα. Ωστόσο έκανε ένα δυνατό παιχνίδι και κατάφερε να λήξει το ματς με 4 -1. Μπορεί ωστόσο να το πληρώσει με τραυματισμούς των Καρίμ Ανσαριφάρντ κι Έλντερ Λόπες. Οι δύο περιπτώσεις θα εκτιμηθούν τη Δευτέρα (22/11).

Η Ένωση επικράτησε στη Ριζούπολη με 4-1 της ομάδας του Κάμπου και συνόδευσε την επιστροφή της δράση με νίκη. Ένα αποτέλεσμα από εκείνα που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά στην οικονομία της σεζόν. Ένα ματς που ανέδειξε πρωταγωνιστές. Όπως τον Μαχαίρα που πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ αλλά και τον Σιμόες. Που θύμισε σε όλους γιατί είναι ο υπαρχηγός του Δικεφάλου.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε μια ενδεκάδα με εκπλήξεις. Μιας και στο βασικό σχήμα βρέθηκε ο αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του Τσιντώτας, αλλά και οι Αλμπάνης, Μαχαίρας. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει από την αρχή την άμυνα της Λάρισας και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 9’ έγινε απειλητική για πρώτη φορά, με τον Λόπες να σπαταλά μια εξαιρετική ευκαιρία, αστοχώντας σε κοντινή προβολή.

Η Λάρισα αναθάρρησε και σε δύο λεπτά, έγινε δύο φορές απειλητική. Τόσο η προσπάθεια του Μιλισάβλιεβιτς όμως όσο και εκείνη του Πλατέλλα δεν βρήκαν στόχο. Το ματς πάντως δεν είχε ρυθμό με τις δύο ομάδες να βγάζουν νευρικότητα. Τα λάθη ήταν μπόλικα και από τις δύο πλευρές και το θέαμα δεν ήταν καλό.

Στο 33’ η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Ο Αλμπάνης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Σιμόες, με το σουτ του Πορτογάλου να σταματάει πάνω στον Μπέρτο. Η φάση αυτή… ξύπνησε κάπως την Ένωση που έγινε ξανά πιεστική. Στο 37’ ο Μάνταλος έπιασε μια ωραία κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 39’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπέρτος σε σουτ του Μαχαίρα. Ο Φωτιάς είδε την φάση στο VAR και τελικώς καταλόγισε φάουλ στον Σάκχοφ, στο ξεκίνημα της φάσης. Κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Κιτρινόμαυρων. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά. Και κατάφερε να βρει το γκολ στο 55’ με τον Μαχαίρα! Το πρώτο στην επαγγελματική καριέρα του νεαρού εξτρέμ! Μετά από ένα γύρισμα στην περιοχή η μπάλα έφτασε στον Μαχαίρα που κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό, χωρίς να πέσει η μπάλα στο γρασίδι!

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και λίγο μετά ο Καρέρα έριξε στο γήπεδο και τα βαριά χαρτιά του. Ανσαριφάρντ και Λιβάγια πέρασαν στο ματς προκειμένου να δώσουν επιπλέον ποιότητα στην Ένωση. Ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν, με τη Λάρισα να ισοφαρίζει!

Ο Σπαρβ θα πιάσει ένα ξερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα αριστερά, η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι και θα σκάσει μέσα από τη γραμμή, για το 1-1 των Βυσσινί στο 68’! Οι Κιτρινόμαυροι «απάντησαν» όμως άμεσα. Στο 71’ ο Μάνταλος βρήκε καταπληκτικά τον Ασναριφάρντ που «εκτέλεσε» τον Νάγκι για το 2-1!

Ο Δικέφαλος ξεπέρασε το σοκ της ισοφάρισης και ο Ιρανός έδωσε τη λύση, στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Το ματς πλέον είχε γείρει για τα καλά υπέρ της ΑΕΚ, που τελείωσε τη δουλειά 7 λεπτά. Ο Σιμόες με μια γκολάρα που θύμισε εκείνη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ διαμόρφωσε το 3-1, σκοράροντας στην επιστροφή του στη δράση!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89’ ο Γαλανόπουλος. Ο διεθνής μέσος που ταλαιπωρήθηκε σχεδόν ένα χρόνο από τραυματισμούς, είναι ξανά εδώ. Και το «φώναξε» αυτό στο ματς με τη Λάρισα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 με ένα πανέμορφο σουτ.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (66’ Ινσούα), Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αλμπάνης, Μάνταλος, Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Ολιβέϊρα (60’ Ανσαριφάρντ) (82’ Τάνκοβιτς)

Λάρισα (Μ. Γρηγορίου, 5-4-1): Νάγκι, Μπέρτος (86’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46’ Τόρζε), Πλατέλλας (86’ Γιουνές), Ντουρμισάϊ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments