Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Στην εκπνοή πήραν τη νίκη στην Τούμπα με 2 -1

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Στην εκπνοή πήραν τη νίκη στην Τούμπα με 2 -1
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα: Μπορεί οι Γιαννιώτες να προηγήθηκαν αλλά ο δικέφαλος του Βορά πήρε τη νίκη με 2 - 1 στην εκπνοή του ματς.

Νικητής βγήκε στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ καθώς ενώ έφτασε να χάνει με 0 – 1, κατάφερε να γυρίσει στο ματς και στην εκπνοή του αγώνα να βάλει το δεύτερό του γκολ. Δεν ήταν εύκολο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς δέχτηκε το γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου, αλλά άντεξε και έφερε την ανατροπή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στην Τούμπα (0-1) αλλά ο Δικέφαλος γύρισε τον… διακόπτη στο β’ ημίχρονο και χάρη στις αλλαγές Γκαρσία έφτασε σε μια σπουδαία νίκη (2-1) χάρη στο γκολ του Σβιντέρσκι στο 51′ και στο χρυσό γκολ του Ελ Καντουρί στο 91′.

Σύμφωνα με την περιγραφή του ethnos.gr o ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει τον ΠΑΣ, που πέραν της αποτελεσματικότητας στην άμυνα, είχε… 100% ευστοχία στην επίθεση καθώς κατόρθωσε να σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 31′ ο Εραμούσπε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ροντρίγκο, πάσαρε στον Λέο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσαρε προς το σημείο του πέναλτι, όπου ο στόπερ Εραμούσπε με κίνηση… σέντερ φορ εκτέλεσε τον Δικέφαλο ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στο 38′ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Εσίτι αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκαρσία προσπάθησε να αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας του κάνοντας τρεις μαζεμένες αλλαγές: αντικατέστησε τους Βιεϊρίνια, Εσίτι και Μουργκ με τους Τζόλη, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ. Και πράγματι η διαφοροποίηση φάνηκε άμεσα με τον ΠΑΟΚ να… πνίγει τον ΠΑΣ και εν τέλει να σκοράρει στο 51′ με τον Σβιντέρσκι, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ έπειτα από την ασταθή απόκρουση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Ζίβκοβιτς.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με ομοβροντία φάσεων, αρχικά με τον Σβαμπ και εν συνεχεία με τον Τζόλη, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι στο 59′.

Ηδη το έργο του ΠΑΣ είχε γίνει ακόμη πιο δύσκολο λόγω της ορθής αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Εραμούσπε στο 57′, που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα…

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ασφυκτική πίεση προς τον αντίπαλο έχοντας πλέον ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας. Και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στο 91′ με τον Ελ Καντουρί. Ο Τσόλακ έκανε την πρώτη κεφαλιά μετά το φάουλ του Σβαμπ, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Ελ Καντουρί με πλάτη στην εστία και αντιπάλους πίσω του, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει την ολική ανατροπή (2-1).

 

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο (94′ Ουαγκέ), Περέιρα (76′ Τσόλακ), Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (46′ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (46′ Τζόλης), Σβιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης (81′ Λώλης), Παμλίδης, Λεό (62′ Ντομίνγκες), Κρίζμαν (25′ Ελευθεριάδης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments