Ελλάδα

Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Δραματική προειδοποίηση του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Δραματική προειδοποίηση του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου
Τρίτο κύμα κορωνοϊού: Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου περιέγραψε το πόσο δύσκολα και οριακά είναι τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, απηύθυνε δραματική έκκληση για περαιτέρω βοήθεια λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα φόβους για το τρίτο κύμα που έρχεται τη νέα χρονιά.

«Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική,  τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…)Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο  αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;».

«Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα. Θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δεν γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει, φοβάμαι ότι θα έρθει το άλλο κύμα», προειδοποίησε, σπεύδοντας να τονίσει πως «όλες οι ηλικίες πλέον προσβάλλονται».

Επιπλέον, το πόσο δύσκολα και οριακά είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό περιέγραψε ο κος Καπράβελος. «Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων. Η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση. Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει!».

«Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments