Διεθνή

Άνγκελα Μέρκελ: Δεκαπέντε χρόνια στην γερμανική καγκελαρία η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης

Άνγκελα Μέρκελ: Δεκαπέντε χρόνια στην γερμανική καγκελαρία η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης
Άνγκελα Μέρκελ: Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σε ποσοστό 74% οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου.

Μεγάλη γιορτή για την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου συμπληρώνει δεκαπέντε χρόνια στο τιμόνι της ατμομηχανής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ηγήθηκε της χώρας της και της ένωσης σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων η δημοτικότητα της παραμένει υψηλή ακόμη και στο λυκόφως της πολιτικής της καριέρας.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να καλπάζει και στη Γερμανία η επιτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησής της έναντι της υγειονομικής κρίσης ενίσχυσε το προφίλ της Μέρκελ ως ικανής διαχειρίστριας κρίσεων, που ακούει προσεκτικά τις εισηγήσεις των ειδικών και εφαρμόζει λύσεις βασισμένες στην επιστήμη. Η 66χρονη «αιώνια καγκελάριος» όπως αποκαλείται λόγω της μακρόχρονης παραμονής της στην εξουσία, έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική κονίστρα όταν λήξει τον ερχόμενο χρόνο η τέταρτη θητεία της. Με την προϋπόθεση ότι θα την ολοκληρώσει, η Μέρκελ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ ως μακροβιότερου καγκελάριου στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας με μια ολόκληρη γενιά Γερμανών να μην έχει δει άλλο πρόσωπο στο τιμόνι της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι Γερμανοί την θέλουν και πάλι Καγκελάριο

Και μολονότι η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι το 2021 θα σηματοδοτήσει το τέλος της πολιτικής της καριέρας, πληθαίνουν οι φωνές που την καλούν να ξαναθέσει υποψηφιότητα λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας στη Γερμανία, όπου τα κρούσματα και οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πλειονότητα των Γερμανών δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την τύπου ακορντεόν στρατηγική της Μέρκελ με την διαδοχική χαλάρωση και αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων βάσει της πορείας της υγειονομικής κρίσης, αποφάσεις που ή ίδια χαρακτήρισε πρόσφατα «από τις πιο δύσκολες» της θητείας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σε ποσοστό 74% οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου. Το ποσοστό αποτελεί την καλύτερη επίδοση της κυρίας Μέρκελ στην 15ετή θητεία της.

Στην δεύτερη θέση δημοτικότητας ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), με 65% (+3), ενώ τρίτος είναι ο Όλαφ Σολτς με 63% (+11 από την προηγούμενη μέτρηση). Ο τελευταίος από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, διαχειρίζεται την πολιτική κρατικής βοήθειας για τους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments