Διεθνή

Ακάρ Τουρκία: Στοχοποιεί το Καστελόριζο – Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες

Ακάρ Τουρκία: Στοχοποιεί το Καστελόριζο – Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες
Ακάρ Τουρκία: Υποστηρίζει πως «η Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο».

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για παραβίαση διεθνών συμφωνιών από την πλευρά της Ελλάδας.

Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της χώρας μας για το Καστελόριζο δεν είναι ρεαλιστικοί ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να μπει σε διάλογο χωρίς όρους.

«Δυστυχώς στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο υπάρχουν κάποιες άλυτες διαφορές. Ουσία αυτών των διαφωνιών αποτελούν οι υπερβολικοί και μονομερείς ισχυρισμοί της Ελλάδας και των ελληνοκυπρίων οι οποίοι παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε για παραβίαση από την Ελλάδα ορισμένων διεθνών συμφωνιών, όπως αυτή που προβλέπει αποσρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών. «Επιπλέον, ενώ η Ελλάδα απαιτεί έξι ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων, κάνει λόγο για 10 ναυτικά μίλια εναέριου χώρου».

Και συνεχίζει λέγοντας το εξής: «Αυτή είναι πρωτοφανής προσέγγιση και μόνο η Ελλάδα ισχυρίζεται κάτι τέτοιο σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα αυτό είναι και αφορμή για τις παραβιάσεις του λεγόμενου εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο η Τουρκία, αλλά και ορισμένες χώρες που παραδέχονται ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται με ασυνέπεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments