Ελλάδα

Έγκλημα στις Σπέτσες: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 22χρονος

Έγκλημα στις Σπέτσες: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 22χρονος
Έγκλημα στις Σπέτσες: Τι δήλωσε ο πατέρας του 22χρονου φερόμενου ως δράστη.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Σπετσών μετά τον θάνατο 26χρονου που τελικά δεν σκοτώθηκε σε τροχαίο, αλλά μετά από μαχαίρωμα. Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται 22χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα Πειραιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οι προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο νεαρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος εντοπίστηκε νεκρός δίπλα στη μηχανή του, το βράδυ του Σαββάτου, 21 Νοεμβρίου, στις Σπέτσες. Αρχικά, φάνηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε τροχαίο δυστύχημα, αλλά, όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο νεαρός είχε δεχθεί μαχαιριά στην κοιλιά. Σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι.

Τι λέει ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη

Ο πατέρας του 22χρονου, γνωστός πανεπιστημιακός, καθηγητής στο Πολυτεχνείο, εμφανίστηκε σήμερα 24 Νοεμβρίου το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά όπου παραπέμφθηκε ο γιος του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως αρχικά η Αστυνομία μιλούσε για τροχαίο δυστύχημα, όσον αφορά στον θάνατο του 26χρονου φίλου του γιου του: «στη συνέχεια όμως εμφανίστηκαν δήθεν μάρτυρες που άρχισαν να λένε πως το παιδί μου κυνηγούσε με όπλα και μαχαίρια τον φίλο του. Αυτοί οι μάρτυρες είναι γνωστοί τοξικομανείς και «βαποράκια» στο νησί. Αυτό λέει πολλά», συμπλήρωσε ο γνωστός πανεπιστημιακός.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου

Ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου που ανέλαβε για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος παράσταση πολιτικής αγωγής, δήλωσε: «Μου ανατέθηκε από τη μητέρα του άτυχου και νεότατου αγοριού που έπεσε θύμα αυτής της φρικτής εγκληματικής ενέργειας η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας που φέρεται να τέλεσε ο δράστης.

Η μητέρα του θύματος απ’ όσο γνωρίζω έχει την απόλυτη στήριξη και σύμπραξη όλης της τοπικής κοινωνίας των Σπετσών αλλά και της Δημοτικής Αρχής και επαφίενται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης με εμπιστοσύνη και βεβαιότητα για την τιμωρία του δράστη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Θέλω να σημειώσω ότι εντύπωση μου προκάλεσε η αρχική αναγγελία του θανάτου του 26χρονου ως θύμα τροχαίου για να αποδεχθεί τελικά πολύ σύντομα ότι πρόκειται για στυγνή και βάρβαρη εγκληματική ενέργεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments