Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 25/11: 2152 κρούσματα – 87 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 25/11: 2152 κρούσματα – 87 θάνατοι και 597 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 25/11: Άλλες 2152 νέες μολύνσεις. Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2152  κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στους είναι οι 597  διασωληνωμένοι, ενώ 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε τα κρούσματα και τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνονται 2152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα για το εμβόλιο – Τι είπε ο καθηγητής  Αχιλλέας Γραβάνης στο pagenews.gr

Τις τελευταίες μέρες «τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια και έτσι όσα είπε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα γύρω από αυτό το τεράστιο θέμα.

«Τα τρία εμβόλια τα οποία προηγούνται και κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτά που θα πάρουν την άδεια επείγουσας χρήσης τις επόμενες εβδομάδες, ένα με δύο μήνες, είναι αυτά που στηρίζονται σε γενετική μηχανική. Είναι τα δύο εμβόλια mRNA, το ένα της Pfizer και το δεύτερο της Moderna, και το τρίτο που είναι cDNA με ένα DNA Vector που είναι της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Είναι διαφορετικές τεχνολογίες από τις προηγούμενες και έχουν δύο μεγάλα αβαντάζ. Έχουν τη δυνατότητα να είναι πιο ακριβή και πιο καθαρά εμβόλια. Δεν ενσωματώνουν μέσα στη διαδικασία τους κομμάτια του ιού ή τον ιό απενεργοποιημένο που ενέχει κάποιους κινδύνους.

Τα εμβόλια που έχουν να κάνουν με νουκλεϊκά οξέα είναι πιο καθαρά στη χημική τους σύσταση. Για παράδειγμα, το εμβόλιο mRNA, είναι ένα μικρό μόριο πολύ ασταθές, το οποίο κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη του ιού, που είναι η πρωτεΐνη ακίδα, που είναι η βασική πρωτεΐνη που ο ιός συνδέεται με τα ανθρώπινα κύτταρα, εισέρχεται και πολλαπλασιάζεται μέσα σε αυτά.

Αυτή η πρωτεΐνη όταν το mRNA έρθει σε επαφή με τον εμβολιαζόμενο, παράγεται από το mRNA του εμβολίου, και αυτό δημιουργεί διαδικασίες ανοσίας και διέγερσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Πάρα πολύ σύντομα μετά από αυτή τη διαδικασία, το mRNA εξαφανίζεται διότι είναι είναι ένα πολύ ασταθές μόριο. Εξ ου και η ανάγκη τα εμβόλια αυτά να καταψύχονται, να διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Άρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει ίχνος του παράγοντα που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβολιαζόμενου. Το ίδιο, αλλά σε μικρότερη βαθμίδα γίνεται και με το cDNA.

Το cDNA εμβόλιο μπαίνει μέσα στα κύτταρά μας, εκφράζεται με την παραγωγή της πρωτεΐνης ακίδας και βέβαια αυτό με διαδικασίες εσωτερικές μέσα στο κύτταρο μετά υποστρέφεται. Άρα, είναι δύο εμβόλια που είναι στη σύστασή τους τη χημική είναι πιο καθαρά από το να δώσεις σαν παράγοντα πρόκλησης ανοσίας τον ιό, έστω και αδρανοποιημένο, ή έστω ένα κομμάτι του ιού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments