Ελλάδα

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός
O γνωστός επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Συνελήφθη στην Κηφισιά ο Μπάμπης Βωβός. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις «χειροπέδες» στον γνωστό κατασκευαστή και επιχειρηματία πέρασαν με παραγγελία εισαγγελέα στις 21 Νοεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της περιοχής.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως σε βάρος του 88χρονου επιχειρηματία εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή και έτσι οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου αναμένεται να μεταχθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, με τις πληροφορίες να λένε ότι πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική».

Στις 22 Φεβρουαρίου 2013 είχε συλληφθεί για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικές εισφορές μετά την κατάρρευση του ομίλου του, η διοίκηση του οποίου είχε περάσει τα τελευταία χρόνια στο γιο του Άρη Βωβό.

Ο Μπάμπης Βωβός ξεκίνησε τη δραστηριότητά του στον τομέα των ακινήτων το 1974, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κυρίως στα μεγάλα επαγγελματικά κτίρια. Η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας της είχε αναπτύξει ουκ ολίγα κτίρια γραφείων, συνολικής επιφάνειας πάνω από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα. Ειδικά στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, τα πιο γνωστά έργα, όπως το «Agora» είναι δικά του.

Τη δεκαετία του ’90 ο όμιλος γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη που οδήγησε τελικά και στην είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο το 2001. Ο Βωβός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και τη δεκαετία του ’00, με νέες αναπτύξεις στο Φάληρο, στους Αμπελοκήπους, στο Μαρούσι, ερχόμενος σε πολλές περιπτώσεις σε αντιπαράθεση και δικαστικές διαμάχες με κατοίκους, δήμους και φορείς των περιοχών όπου αποφάσιζε να φτιάξει ένα από τα νέα του συγκροτήματα.

Η αρχή του τέλους για τον όμιλο σήμανε με το πολυσυζητημένο έργο του Βοτανικού και το «φρένο» στο μεγάλο εμπορικό κέντρο που ήταν και το μεγάλο στοίχημα για τον όμιλο και αποτελούσε ουσιαστικά κομμάτι της Διπλής Ανάπλασης.  Ο όμιλος έκανε το μεγάλο βήμα αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «stop» στο έργο, κατόπιν των προσφυγών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα για το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό και με την σταδιακή πτώση της αγοράς λόγω και της οικονομικής κρίσης οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του ομίλου. Αποτέλεσμα ήταν το 2012 η οικογένεια να αιτηθεί την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ μετά από μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία εξυγίανσης, το πολυσυζητημένο, ημιτελές mall του Βοτανικού, όπως και πολλά άλλα ακίνητα του ομίλου πέρασαν στις τράπεζες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments