Διεθνή

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πένθος στην Αργεντινή – Στους δρόμους ο κόσμος

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πένθος στην Αργεντινή – Στους δρόμους ο κόσμος
Ντιέγκο Μαραντόνα: Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αργεντινή για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

H Αργεντινή θρηνεί τον θάνατο του σπουδαίου Ντιέγκο Μαραντόνα, ενός ανθρώπου που λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος στη χώρα. Αλλωστε ο Μαραντόνα για τους συμπατριώτες του δεν ήταν απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά ένας… θεός επί γης. Η είδηση της απώλειάς του έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς ο Ντιέγκο δεν… ανήκε σε μια ομάδα, έστω κι αν η Μπόκα Τζούνιορς ήταν η μεγάλη του αγάπη, αλλά σε ολόκληρη την Αργεντινή. Ενδεικτικό είναι ότι η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος για να τιμηθεί η μνήμη του Μαραντόνα.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Μπουένος Άιρες:

Ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μαραντόνα βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους, όπως συνέβη και στη Νάπολη όπου η νύχτα έγινε μέρα, για να θρηνήσει τον χαμό του. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, στο θρυλικό Μπομπονέρα, εκεί όπου ο Ντιέγκο μεγαλούργησε, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον κατά πολλούς σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν καταδεικνύουν τη βαθιά θλίψη που βιώνουν οι Αργεντινοί καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ντιέγκο έφυγε για πάντα…

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και δείχνει ένα παιδάκι με τη μητέρα του αγκαλιασμένοι να κλαίνε για την απώλεια του Μαραντόνα έξω από το γήπεδο της Μπόκα, όπου πολλοί έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι. Ακόμη και οι φωτεινοί πίνακες στους δρόμους της Αργεντινής αποχαιρετούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τριήμερο πένθος κήρυξε στη χώρα η κυβέρνηση της Αργεντινής μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του εμβληματικού ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα που λατρεύεται ως εθνικός ήρωας.

Συγκινητικό το μήνυμα του προέδρου της Αργεντινής, Αμπέρτο Φερνάντες

«Μας έφτασες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων» έγραψε ο Φερνάντες αναρτώντας και μια φωτογραφία με τον ίδιο να αγκαλιάζει τον Μαραντόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments