Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας ενημέρωση: Οι δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βασίλης Κικίλιας ενημέρωση: Οι δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Βασίλης Κικίλιας ενημέρωση: Οι υπουργός Υγείας παρουσιάζει την δράση του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα. Μαζί του βρίσκονται ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει τα εβδομαδιαία στοιχεία για την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας αλλά και τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ακόμα αρκετά υψηλό στην Θεσσαλονίκη με 633 κρούσματα ενώ επιβαρυμένες είναι και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η Λάρισα. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το ΕΣΥ πιέζεται τόσο στις κλίνες ΜΕΘ όσο και τις απλές κλίνες Covid, αλλά υπογράμμισε ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Ευχαρίστησε τους υγειονομικούς εργαζόμενους και σχολίασε ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα από το εξωτερικό.

Μαζί του βρίσκονται ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και η Διευθύντρια Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγοριοποίησε τις δράσεις του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα.

  • Σκοπός του ΕΟΔΥ είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ.
  • Στόχος του είναι η ανάλυση και η ερμηνεία δεδομένων σχετικά με 52 μεταδοτικές νόσους και παθήσεις.
  • Εκδίδει πρωτόκολλα και οδηγίες για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ανιχνεύει και αναλύει νεοεμφανιζόμενες απειλές
  • Κάνει τη διερεύνηση των κρουσμάτων και εκδίδει τα μοντέλα των προβλέψεων, βάσει των οποίων εκτιμάται η κατάσταση από τους ειδικούς.
  • Αναπτύσσει δράσεις για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των νοσημάτων.
  • Διευθύνει τα κέντρα επικοινωνίας, ενημέρωσης και προσλήψεων προσωπικού στην Υγεία.
  • Έχει κάνει πάνω 2,2 εκατ. τεστ
  • Οι κινητές μονάδες έχουν κάνει 17.630 δράσεις και έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 550.000 τεστ.

Η παρουσίαση του έργου του ΕΟΔΥ

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.630 δράσεις σε 71 περιφερειακές ενότητες και συνολικά 550.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Το σύνολο των τεστ PCR και rapid στη χώρα μας έχει φτάσει τα 2.200.000

O ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε επιβαρυμένες περιοχές, πύλες εσόδου, κρίσιμες υποδοχές, γηροκομεία, ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης.

Τέλος ο κ. Κικίλιας ανέλυσε τις διαφορετικές δράσεις που έχει αναλάβει ο ΕΟΔΥ προκειμένου να σταματήσει τη μετάδοση και τη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα.

Δείτε live τις ανακοινώσεις

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνονται 2152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. svg%3E

597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments