Πολιτική

Γιάννης Λαγός: Του δόθηκε ο λόγος στο Ευρωκοινοβούλιο – Αντιδράσεις από τους άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Γιάννης Λαγός: Του δόθηκε ο λόγος στο Ευρωκοινοβούλιο – Αντιδράσεις από τους άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές
Γιάννης Λαγός: Ο καταδικασμένος για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλώντας αντιδράσεις από άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από τη μέρα που τα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Γιάννης Λαγός ήρθε στη χώρα μας και έκανε ένα μικρό επικοινωνιακό σόου που δεν οδήγησε πουθενά. Ο ίδιος αποχώρησε από τη χώρα και επέστρεψε στις Βρυξέλες επικαλούμενος την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή και φυσικά την ασυλία που του δίνει η θέση.

Ο καταδικασθέντας για τις εγκληματικές πράξεις του παραμένει ασύλληπτος καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το θέμα της άρσης της ασυλίας του. Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα ισχυρίζεται ότι θα κάνει…αγώνα για να δικαιωθεί. Μάλιστα συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα σε μια συζήτηση για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αντιδράσεις από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές

Φυσικά αυτή η κίνηση δεν άρεσε καθόλου στους άλλους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. «Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Για απαράδεκτη ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τα πρόκειται σε καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας . «Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης o οποίος μέχρι σήμερα έστειλε νέα, τρίτη επιστολή προς τον Πρόεδρο του θεσμού Νταβίντ Σασόλι. Στην πιο πρόσφατη υπενθυμίζει και πάλι ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για να αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού που έχει ήδη καταδικαστεί από τις Ελληνικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments