Αθλητισμός

ΕΡΤ Ολυμπιακός: Αντιδρούν ομάδες της Α1 για την προβολή των φιλικών – Τι ζητούν

ΕΡΤ Ολυμπιακός: Αντιδρούν ομάδες της Α1 για την προβολή των φιλικών – Τι ζητούν
ΕΡΤ Ολυμπιακός: Η μετάδοση των φιλικών αγώνων των «ερυθρολεύκων» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να βάζει «φωτιά» στα αθλητικά δρώμενα.

Ομάδες της Α1 αντιδρούν στη «συμφωνία – πρόκληση», όπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί, μεταξύ της ΕΡΤ με τον Ολυμπιακός με σκοπό να δείχνει τα φιλικά παιχνίδια της εν λόγω ελληνικής ομάδας κάθε Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για συμφωνία ύψους 450.000 ευρώ, την ώρα που οι περισσότερες ΚΑΕ δεν πήραν ανάλογο ποσό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το sdna, ομάδες της Basket League να ζητούν τηλεδιάσκεψη με τη συμφωνία μεταξύ της ΕΡΤ και του Ολυμπιακού για τη μετάδοση των φιλικών αγώνων των «ερυθρολεύκων» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να βάζει… φωτιά στα αθλητικά δρώμενα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Πειραιώτες μπορεί εντός των συνόρων να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2, ωστόσο το ποσό που θα λάβουν θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η κεντρική διαχείριση για αρκετές ομάδες της Basket League. Για την ακρίβεια, η πλειοψηφία των ομάδων της Α1 λαμβάνει κάτω από τα μισά χρήματα σε ετήσια βάση για μετάδοση 13 – 18 επίσημων αγώνων πρωταθλήματος.

Η κρατική τηλεόραση, η οποία είναι αυτή που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, θα δώσει ένα πόσο της τάξεως των 450.000 ευρώ για τη μετάδοση κάθε Δεύτερα της πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αγωνίζεται για «φιλανθρωπικό σκοπό» με ομάδες που θα αντιμετώπιζε αν λάμβανε μέρος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Πρόκειται λοιπόν, για μια κίνηση από την πλευρά της ΕΡΤ, που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για νέες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ, αφού προκάλεσε την αντίδραση ομάδων της Basket League, οι οποίες ζήτησαν να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί αυτό το θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments