Ελλάδα

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός

Αποφυλακίζεται ο Μπάμπης Βωβός
Μπάμπης Βωβός: Είχε συλληφθεί για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ο Μπάμπης Βωβός, ο γνωστός επιχειρηματίας που συνελήφθη στο σπίτι του στην Κηφισιά για υποθέσεις φοροδιαφυγής, αναμένεται να αποφυλακισθεί εντός της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, «σήμερα το μεσημέρι ή το απόγευμα βγαίνω. Μου είπε η κόρη μου ότι σήμερα βγαίνω…» είναι τα λόγια με τα οποία ο Μπάμπης Βωβός, δίνει το στίγμα των εξελίξεων στην υπόθεση του, σύμφωνα με το protothema.

Θέμα χρόνου ο 87χρονος να οδηγηθεί εκτός φυλακής

Ο 87χρονος έπειτα από την παραμονή του στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, παίρνει εξιτήριο. Όπως περιέγραψε πολύ σύντομα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τη σύλληψή του, σχολιάζει το εξής: «Μια χαρά και δυο τρομάρες είμαι. Έχω πνιγεί… Είμαι στο τέλος και βγαίνω».

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το protothema, οι δικηγόροι του έκαναν προσφυγή και κατάφεραν να κάνουν συγχώνευση ποινών, μετατροπή σε χρηματική ποινή και δοσοποίηση χρεών στην εφορία, με το έγγραφο να διαβιβάζεται στη διεύθυνση των φυλακών. Αυτό σημαίνει λοιπόν, πως είναι θέμα χρόνου ο 87χρονος να οδηγηθεί εκτός φυλακής.

Από πού και πώς ξεκίνησε ο Μπάμπης Βωβός

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Βωβός είναι Έλληνας επιχειρηματίας στον τομέα των κατασκευών. Είναι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Στις 22 Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο και στις 20 Μαρτίου 2018, ανακοινώθηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η κατοικία του θα τεθεί προς πλειστηριασμό.

Γεννημένος στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας το 1934, ήταν το ένατο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που με το ζόρι τα κατάφερνε, με τον ίδιο να είναι πάντα στη «σκιά» των αδελφών του, αν και στο σχολείο έλαμψε καθώς ήταν ο καλύτερος μαθητής. Αφήνοντας πίσω τα Φιλιατρά, ταξίδεψε στην Αθήνα με στόχο την είσοδό του στο Πολυτεχνείο. Τα αδέλφια του τον βοήθησαν οικονομικά, ο ίδιος αναζήτησε ένα φτηνό δωμάτιο στην Αθήνα και παράλληλα εργάστηκε για να πληρώνει τα δίδακτρα της Σχολής.

Στο δεύτερο έτος των σπουδών του και ενώ εργαζόταν παράλληλα σε τεχνικό γραφείο, γνώρισε τους ανθρώπους που θα του άλλαζαν τη ζωή καθώς ήταν οι μελλοντικοί συνεργάτες του. Οι τρεις τους λοιπόν, δημιούργησαν μια εταιρεία που έμελλε να στήσει πάνω από 150 κτίρια. Και όταν κάποια στιγμή οι συνέταιροί του αποχώρησαν, εκείνος, μόνος του έφτιαξα μια νέα εταιρεία χτίζοντας το 1970 το πρώτο του κτιριακό συγκρότημα γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments