Ελλάδα

Πέθανε η Εύα Κοταμανίδου

Πέθανε η Εύα Κοταμανίδου
Εύα Κοταμανίδου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

H ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου πέθανε σε ηλικία 84 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη οικογένεια, συναδέλφους και φίλους. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμη ένα δυσάρεστο νέο και μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας. Η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των μεγάλων ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου Εύα Κοταμανίδου και δασκάλα τόσων ηθοποιών έφυγε τα ξημερώματα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο προσωπικό και επίσημο προφίλ στο Facebook.

Και προσέθεσε το εξής: «Καλό ταξίδι αγαπημένη μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα προσέφερες και κυρίως για το ήθος με το οποίο υπηρέτησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας». «Η πρώτη μου τηλεοπτική μητέρα στα, Χωρικά Ύδατα, του Γιάννη Διαμαντόπουλου. Στο καλό να πας Εύα μας», σχολίασε ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καλλιτέχνιδα γεννήθηκε το 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια και σπούδασε στο θέατρο τέχνης «Κάρολος Κουν». Έγινε γνωστή ως πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με ρόλους στις ταινίες «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Το βλέμμα του Οδυσσέα» και «Τοπίο στην Ομίχλη». Παράλληλα, στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 1989, η Εύα Κοταμανίδου εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών με τον Συνασπισμό.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Είχε, επίσης, έντονη παρουσία στο θέατρο, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις. Μεταξύ αυτών, «Το πανηγύρι», «Το τέλος του παιχνιδιού», «Έστω», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», «Το παιχνίδι της τρέλλας και της φρονιμάδας» και «Φεγγαρόφωτο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments