Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης: Έκκληση προς τους βουλευτές να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας

Γιάννης Πλακιωτάκης: Έκκληση προς τους βουλευτές να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας
Γιάννης Πλακιωτάκης: «Θα παρακαλέσω πολύ όλους τους βουλευτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης απηύθυνε θερμή παράκληση προς τους συναδέλφους του να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών για τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε παρέμβαση του μέσω skype, με αφορμή τροπολογία δικής του αρμοδιότητας που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο, και από το σπίτι του όπου βρίσκεται απομονωμένος εδώ και μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός στον ιό, ο κ. Πλακιωτάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα παρακαλέσω πολύ όλους τους βουλευτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Κι εγώ τηρούσα με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αλλά δυστυχώς ο ιός είναι παντού».

Πώς ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την Ελληνική Ναυτιλία;

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανταποκρίνεται πρωτοποριακά στις απαιτήσεις των καιρών. Για να μπορέσει η ναυτιλία μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εθνικής αλλά και της διεθνούς, και άκρως ανταγωνιστικής, ναυτιλιακής αγοράς, χρειάζεται να ενεργοποιηθούν νομοθετικά και τεχνικά εργαλεία, τα οποία είναι αναγκαία για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της, ειδικά σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο κος Πλακιωτάκης αναφορικά με τροπολογία που φέρνει στη Bουλή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εισάγοντας νέες δυνατότητες που θα βοηθήσουν τον τομέα.

«Με την τροπολογία διασφαλίζεται η ασφάλεια των υπό ελληνική σημαία πλοίων, η αδιάλειπτη επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και η διαρροή πλοίων από το ελληνικό νηολόγιο. Είναι για όλα αυτά που εισάγουμε τη διαδικασία της διενέργεια των εξ αποστάσεως επιθεωρήσεων των πλοίων, όχι με δικές μας αυτοσχέδιες εμπνεύσεις, αλλά όπως αυτές έχουν εξειδικευθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό και έχουν αρχίσει πλέον και ακολουθούνται από μεγάλες και ανταγωνιστικές σημαίες παγκοσμίως. Ο ναυτιλιακός χώρος εκσυγχρονίζεται και νέα τεχνολογικά μέσα έρχονται για να δώσουν ασφαλείς λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Όπως εξέφρασε, «όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι, αν η Ελλάδα υστερήσει στο διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και, μαζί με αυτήν, το μέλλον της πατρίδας μας». «Είναι χρέος μας», κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «να κρατήσουμε ψηλά την ελληνική σημαία χωρίς καμιά απολύτως έκπτωση στην ποιότητά της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments