Αθλητισμός

Πέθανε ο Βίτορ Ολιβέιρα

Πέθανε ο Βίτορ Ολιβέιρα
Θλίψη στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο από τον θάνατο του Βίτορ Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής και προπονητής Βίτορ Ολιβέιρα, ο οποίος θεωρείτο μετρ των ανόδων, πέθανε βυθίζοντας στη θλίψη άπαντες. Πρόκειται για μια ακόμη άσχημη είδηση από τον χώρο του ποδοσφαίρου, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 67χρονος τεχνικός, ο οποίος έγραψε ιστορία στην Πορτογαλία, καθώς είχε πανηγυρίσει έντεκα ανόδους στη μεγάλη κατηγορία με τις ομάδες του, ένιωσε άσχημα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη διευθυντική καριέρα που εκτείνεται πάνω από 30 χρόνια, κέρδισε έντεκα προωθήσεις στην Primeira Liga, έξι ως πρωταθλητές. Και αξίζει να αναφέρουμε πως εργάστηκε την περασμένη σεζόν στη Ζιλ Βιθέντε, ενώ πριν από μερικές ημέρες σχολίασε στην πορτογαλική τηλεόραση το ματς της Πόρτο με τη Μαρσέιγ για το Champions League. Στην καριέρα του, κάλυψε 13 σεζόν, δέκα από τις οποίες πέρασαν στην Primeira Liga όπου εμφανίστηκε σε συνολικά 218 παιχνίδια, σημειώνοντας 17 γκολ.

Σε αυτό το επίπεδο εκπροσώπησε τους Leixões SC, F.C. Famalicão, S.C. Espinho, S.C. Braga και Portimonense SC. Τον τελευταίο χρόνο της καριέρας του ως επαγγελματίας, έπαιξε 23 αγώνες και προκρίθηκε στο Κύπελλο UEFA για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του. Ο Ολιβέιρα αποσύρθηκε τον Ιούνιο του 1985, σε ηλικία 31 ετών. Στη δεύτερη κατηγορία, έπαιξε για το U.S.C. Paredes και Famalicão.

«Ο βασιλιάς των προωθήσεων»

Στις 28 Νοεμβρίου του 2020, ο Βίτορ Ολιβέιρα έφυγε από τη ζωή ενώ πήγαινε για μια βόλτα στην πατρίδα του. Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν ότι ένιωθε αδιαθεσία και πέθανε από καρδιακή προσβολή. Ήταν μόλις 67 ετών τη στιγμή του θανάτου του και είχε εργαστεί ως ειδικός για το Canal 11 λίγες εβδομάδες πριν.

Με το παρατσούκλι «O Rei das Subidas» (ο βασιλιάς των προωθήσεων), ένα τέτοιο όνομα του απονεμήθηκε λόγω του φανταστικού του ρεκόρ από την Πορτογαλική δεύτερη κατηγορία. Θεωρείται επίσης, ένας από τους καλύτερους πορτογαλικούς προπονητές ποδοσφαίρου που δεν είχε ποτέ διαχειριστεί κανένα από τα «Big Three» κλαμπ στην Πορτογαλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments